Ελλάδα

Απομακρύνουν τεράστια αντικείμενα από τους πλημμυρισμένους δρόμους, λίγες ώρες πριν τη νέα κακοκαιρία

Απομακρύνουν τεράστια αντικείμενα από τους πλημμυρισμένους δρόμους, λίγες ώρες πριν τη νέα κακοκαιρία Φωτογραφία: youtube
Πλέον οι εντατικές προσπάθειες συνεχίζονται και τη νύχτα καθώς σε λίγες ώρες αναμένεται να χτυπήσει τις ίδιες περιοχές ακόμη μία σφοδρή κακοκαιρία με έντονες βροχοπτώσεις.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες απομάκρυνσης φερτών υλικών και μεγάλων αντικειμένων από τις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας, με τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πλέον οι εντατικές προσπάθειες συνεχίζονται και τη νύχτα καθώς σε λίγες ώρες αναμένεται να χτυπήσει τις ίδιες περιοχές ακόμη μία σφοδρή κακοκαιρία με έντονες βροχοπτώσεις. Νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (25.9.2023) το ΓΕΕΘΑ έδωσε στη δημοσιότητα ακόμα ένα βίντεο με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στη Θεσσαλία.

Στο βίντεο φαίνεται η περισυλλογή και απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων, μέρα και νύχτα, από πλημμυρισμένα σπίτια στη Λάρισα, στον Παλαμά Καρδίτσας και στη Φαρκαδόνα Τρικάλων.

{https://www.youtube.com/watch?v=Ozo8-O_e7rg&t=33s}

Ισχυρές βροχές, χαλάζι και κεραυνοί μέχρι την Πέμπτη, επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την κακοκαιρία Elias.

Πιο συγκεκριμένα, «ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, θα προκαλέσει το σύστημα κακοκαιρίας Elias σύμφωνα με το επικαιροποιημένο με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (25/9).