Ελλάδα

Alert από Τσατραφύλλια: Οι επτά περιοχές σε κίνδυνο, η πιο δύσκολη ημέρα της κακοκαιρίας Elias

Alert από Τσατραφύλλια: Οι επτά περιοχές σε κίνδυνο, η πιο δύσκολη ημέρα της κακοκαιρίας Elias Φωτογραφία: INTIME NEWS
Η Τετάρτη είναι η πιο δύσκολη ημέρα της κακοκαιρίας Elias, με έντονα φαινόμενα σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Ήδη από τα ξημερώματα έριξε πάρα πολύ νερό στην Αττική, με έναν νέο γύρο καταιγίδων να αναμένεται προς το μεσημέρι.

Ταυτόχρονα, με την Αττική δοκιμάστηκα και η Φωκίδα, η Εύβοια και η Φθιώτιδα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Alpha, κ. Γιώργο Τσατραφύλλια, τις επόμενες ώρες χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε 7 περιοχές τις χώρες, όπου τα φαινόμενα θα επιμένουν με τις καταιγίδες να είναι «εμμονικές».

Συγκεκριμένα, μεγάλη προσοχή χρειάζεται σε Θεσσαλία, Χαλκιδική, Σποράδες, κεντρική και βόρεια Εύβοια, Φθιώτιδα, Φωκίδα και Ευρυτανία.

Σφοδρή καταιγίδα με πολλούς κεραυνούς στο κέντρο της Αθήνας από τα ξημερώματα της Τετάρτης. Φόβοι για έντονα φαινόμενα διαρκείας που θα φέρουν στα όρια τους τις υποδομές της πρωτεύουσας. Η πρώτη καταιγίδα ξεκίνησε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα και διήρκεσε μια ώρα. Το δεύτερο σφοδρότερο κύμα καταιγίδων ξεκίνησε λίγο πριν τις 5 και συνεχίζεται έως αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού το οποίο επικαιροποιηθήκε, η κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.