Ελλάδα

Ο 2.5 ετών Γιαννάκης πνίγηκε με αρακά στον παιδικό σταθμό - «4 χρόνια κανείς δεν έχει τιμωρηθεί»

Ο 2.5 ετών Γιαννάκης πνίγηκε με αρακά στον παιδικό σταθμό - «4 χρόνια κανείς δεν έχει τιμωρηθεί»
4 χρόνια έχουν περάσει από τον τραγικό θάνατο του 2.5 ετών Γιαννάκη που πνίγηκε τρώγοντας αρακά εν ώρα γεύματος σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό στα νότια προάστια και όπως καταγγ΄έλουν οι γονείς του ακόμη δεν έχει τιμωρηθεί κανείς για ό,τι συνέβη.

Το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2019, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο, βύθισε στο πένθος την οικογένεια του άτυχου μικρούλη που χάθηκε τόσο αναπάντεχα.

Οι χαροκαμένοι γονείς του Γιαννάκη δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν να παλεύουν να οδηγηθεί η υπόθεση στη Δικαιοσύνη και να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους της τραγωδίας .

Το 2.5 ετών αγγελούδι στραβοκατάπιε, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Παίδων αλλά οι γιατροί διαπίστωσαν τον εγκεφαλικό του θάνατο.

Ο Γολγοθάς της οικογένειας είχε ξεκινήσει και μέχρι σήμερα όπως κατήγγειλαν οι γονείς μιλώντας στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζίνα" ακόμη δεν έχει φτάσει στις αίθουσες των δικαστηρίων. Μετά από πολλές διακοπές και αναβολές το δικαστήριο θα ξεκινήσει το επόμενο χρονικό δι΄άστημα με τους γονείς να ζητούν να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι που τους στέρησαν το παιδί τους. 

"Χάσαμε το παιδί μας, τον Γιαννάκη μας"

Όπως εκμυστηρεύτηκαν στην εκπομπή οι γονε΄ίς ο μικρούλης  πήγαινε στο συγκεκριμένο σταθμό για λίγες ώρες, προκειμένου να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον. Ήταν μόλις την πέμπτη ημέρα που πήγαινε, όταν ο πατέρας του δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον σταθμό. Τον ενημέρωναν ότι το παιδί πνίγηκε κατά τη διάρκεια του γεύματος και ότι το μετέφεραν στο νοσοκομείο Παίδων. Εκεί οι γονείς ήρθαν αντιμέτωποι με τη φρικτή αλήθεια: το παιδί τους ήταν εγκεφαλικά νεκρό.

Μοναδική τους παρηγοριά η μεγαλύτερη κόρη τους που τους έχει στηρίξει, αλλά και το νέο μέλος της οικογένειας, η Ευφραιμία - Ιωάννα που ήρθε στον κόσμο λίγο καιρό μετά τον θάνατο του Γιάννη.

«Πέρασαν τέσσερα μαρτυρικά χρόνια. Μόνο εμείς ξέρουμε τι περνάμε. Ευτυχώς ο Θεός μας έστειλε έναν άγγελο, την κόρη μας... Είναι ίδια ο Γιάννης... Τη βαπτίσαμε Ευφραμία - Ιωάννα», δήλωσαν συγκινημένοι οι γονείς του παιδιού στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα.

"Ο παιδικός σταθμός δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις λειτουργίας"

Μάλιστα οι γονείς κατήγγειλαν στην εκπομπή  ότι ο παιδικός σταθμός δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις λειτουργίας. Επί ενάμιση χρόνο λειτουργούσε χωρίς νόμιμη άδεια, η οποία εκδόθηκε 10 ημέρες μετά τον θάνατο του παιδιού τους. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στην εκπομπή, ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός είχε αιτηθεί επτά φορές νόμιμη άδεια, ωστόσο, δεν το αίτημά τους δεν εγκρίθηκε ποτέ. Την όγδοη φορά απορρίφθηκε, ωστόσο την ένατη φορά άλλαξαν τα μέλη της επιτροπής και τελικά εκδόθηκε η άδεια.