Ελλάδα

Βόλος: Ελεύθερος ο 33χρονος που παρέσυρε με τη μηχανή του και σκότωσε το 4 μηνών μωρό

Βόλος: Ελεύθερος ο 33χρονος που παρέσυρε με τη μηχανή του και σκότωσε το 4 μηνών μωρό

Η απόφαση, σύμφωνα με το gegonota.news έγινε δεκτή με δάκρυα από τους συγγενείς του 33χρονου, ενώ και ο ίδιος έπεσε κλαίγοντας στην αγκαλιά της αδελφής του μόλις ενημερώθηκε από τον δικηγόρο του. Ο 33χρονος, όπως επεσήμανε ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκος Παπαπέτρος, δεν αποδέχθηκε την κατηγορία της επικίνδυνης οδήγησης, υποστηρίζοντας πως δεν οδηγούσε επικίνδυνα και ο μόνος ελιγμός που έγινε από πλευράς του ήταν για να αποφύγει τον 54χρονο με το βρέφος. Ο ίδιος υποστήριξε, επίσης, πως ο ο 54χρονος κινήθηκε στη μέση του δρόμου και εκτός διάβασης πεζών.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στη κηδεία του 4 μηνών βρέφους - Τα αρκουδάκια και ο σπαραγμός των γονιών

Βουβός πόνος και θρήνος απλώθηκε πάνω από την πόλη του Βόλου στο τελευταίο αντίο του 4 μηνών αγγελουδιού που έφυγε τόσο πρόωρα και τόσο τραγικά από τη ζωή μπροστά στα μάτια των γονιών και των παππούδων. Συγγενείς και φίλοι της οικογένειας έδωσαν το παρών στη κηδεία του μωρού στο Διαδημοτικό Κοιμητήριο “Κούκος” θέλοντας να συμπαρασταθούν στους χαροκαμένους γονείς.

Τα αρκουδάκια και ο σπαραγμός των γονιών

Το άτυχο αγγελούδι δεν είχε προλάβει να βαπτιστεί για αυτό και η κηδεία τελέστηκε με διαφορετικό τελετουργικό. Σύμφωνα με το Newspaper.gr, διαβάστηκε μια ευχη πάνω από το μνήμα του μωρού. Στο μικρό λευκό φέρετρο δίπλα στο μωράκι ήταν τα δύο αγαπημένα του λούτρινα αρκουδάκια ενώ οι γονείς της άφησαν και μία λούτρινη καρδιά.

Υπενθυμίζεται πως η νεκροψία έδειξε πως το άτυχο βρέφος έφερε βαριές κακώσεις στο κεφάλι. Η Χρυσαυγή Κούση, η ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του 4 μηνών βρέφους έκανε λόγο για βαριά κάκωση κεφαλής, «συμβατή με πτώση εξ ύψους και πρόσκρουση της κεφαλής επί του οδοστρώματος. Το βρέφος είχε μόνο ένα σημάδι στο πρόσωπό του», σημείωσε η κ. Κούση.

 Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος του 33χρονου

«Ο 33χρονος δεν έκανε ελιγμούς, κινούταν μέσα στα όρια ταχύτητας και ο παππούς βγήκε αιφνίδια και εκτός διάβασης στο οδόστρωμα, κοντοστάθηκε και δεν αντέδρασε. Ο οδηγός της μηχανής κόρναρε αλλά ο παππούς δεν κινήθηκε» λέει στην ΕΡΤ ο δικηγόρος του οδηγού της μοτοσυκλέτας, Νίκος Παπαπέτρος, που παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα βρέφος τεσσάρων μηνών, στον Βόλο.

«Το βασικό αδίκημα, η επικίνδυνη οδήγηση δηλαδή, ο ισχυρισμός είναι ότι δεν στέκει ως αδίκημα, διότι δεν στοιχειοθετείται αντικειμενικά. Πρόκειται περί απλής τροχαίας παράβασης η οποία βέβαια οδήγησε σε θάνατο. Πιθανόν να ήταν και ανθρωποκτονία από αμέλεια. Το αδίκημα αυτό θέλει συγκεκριμένα στοιχεία, θέλει επικίνδυνους ελιγμούς, οι οποίοι ελιγμοί στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχουν» εξήγησε ο κ. Παπαπέτρος

Οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν έχουν βγει ακόμη και όταν ελέγχθηκε ο 33χρονος για το αν είχε καταναλώσει αλκοόλ, ο δικηγόρος του αναφέρει ότι «υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις» κι ότι ακόμα και αυτές οι εξετάσεις «δεν αποτελούν αξιόπιστη πηγή».