Ελλάδα

Προθεσμία έλαβαν οι 3 για την δολοφονία της 23χρονης Φαίης: Φρικτό κατηγορητήριο, την έκαναν να χάσει το παιδί που κυοφορούσε

Προθεσμία έλαβαν οι 3 για την δολοφονία της 23χρονης Φαίης: Φρικτό κατηγορητήριο, την έκαναν να χάσει το παιδί που κυοφορούσε Φωτογραφία: EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Τη Δευτέρα απολογούνται οι τρεις γυναικες που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου στην Κυψέλη.

Οι κατηγορούμενες οδηγήθηκαν νωρίτερα ενώπιον της 15ης τακτικής ανακριτριας, που εξέδωσε εντάλματα σύλληψης εναντίον τους και έλαβαν προθεσμία για να ετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα, αδερφή της 23χρονης και σπιτονοικοκυρά που φιλοξενούσε τις τρεις γυναικες θεωρήθηκαν ύποπτες τέλεσης νέων αντίστοιχων αξιόποινων πράξεων και γι αυτό κρίθηκε αναγκαίο να εκδοθούν εντάλματα σε βάρος τους.

Στο κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν, κατα τις ίδιες πληροφορίες, γίνεται λόγος για «ιδιαίτερη βιαιότητα και εξακολουθητικότητα των πράξεων» ως προς το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων. Επίσης, επισημαίνεται ότι οι τρεις κατηγορούμενες έλαβαν μέτρα, ώστε να μην αποκαλυφθούν οι εγκληματικές τους πραξεις.

Η μήνυση του πατέρα «ξεσκέπασε» τις τρεις γυναίκες

Η μήνυση που κατέθεσε ο πατερας της 23χρονης Φαίης, μετά το χαμό της, ήταν η αιτία για να ξεκινήσει προκαταρκτικη έρευνα, η οποία στις αρχές Σεπτεμβρίου οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά περίπτωση σε βάρος της 66χρονης σπιτονοικυράς, της 64χρονης μητέρας και της 23χρονης αδελφής της άτυχης κοπέλας για ανθρωποκτονία από πρόθεση δια ενέργειας και με παράλειψη, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα (σπιτονοικοκυρά), διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος (σπιτονοικοκυρά), επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων (αδερφή).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη δικογραφία που σχηματίστηκε υπάρχει πληθώρα μαρτυρικών καταθέσεων αλλά και μια προκαταρκτική πραγματογνωμοσύνη του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, που φώτισε την υπόθεση. Σημειώνεται, ότι έχει σχηματιστεί χωριστή δικογραφία για το θάνατο της ηλικιωμένης που φέρεται να φρόντιζε η 66χρονη σπιτονοικοκυρά και ερευνώνται οι συνθήκες του θανάτου της.