Ελλάδα

Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: Διακοπή για την ερχόμενη Δευτέρα στη δίκη

Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: Διακοπή για την ερχόμενη Δευτέρα στη δίκη
Διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου λόγω έλλειψης... ενόρκων.

Για τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου διεκοπη η δίκη για τη δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου στην Κυψέλη, τον Οκτώβριο του 2021. Το δικαστήριο οδηγήθηκε στη διακοπή της συνεδρίασης λόγω έλλειψης ενόρκων, ενώ παράλληλα απέρριψε το αίτημα αναβολής που προέβαλε στο δικαστήριο η κατηγορούμενη σπιτονοικοκυρά του θύματος.

Στο εδώλιο του κατηγορουμενου κάθισαν η μητέρα και η αδερφή της αδικοχαμένης κοπέλας που δολοφονήθηκε ενώ κυοφορούσε το τέταρτο παιδί της, ενώ η τρίτη κατηγορούμενη δε μετήχθη από τις φυλακές.

Μόνον η σπιτονοικοκυρά της άτυχης Φαίης δικάζεται για τη δολοφονία της, ενώ η αδερφή και η μητέρα της για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία με δόλο.

Το άτυχο κορίτσι είχε βρεθεί νεκρό τον Οκτώβριο του 2021, σε πεζοδρόμιο, σε μικρή απόσταση από το σπίτι που έμενε. Για εβδομάδες ήταν στα αζήτητα και ο πατέρας της ήταν εκείνος που κίνησε τις διαδικασίες, αναζητώντας την αλήθεια για την κόρη του. Από την πρωτη στιγμή που ταυτοποιήθηκε η σορός της, επέμενε ότι ο θάνατος της κόρης του, δεν οφειλόταν σε παθολογικά αίτια.

Το παραπεμπτικό βούλευμα για τις τρεις γυναικες είναι κόλαφος. Για τη μητέρα της, οι δικαστες έκριναν ότι «άφησε απροστάτευτη την κόρη της», ενώ για την
κατηγορούμενη σπιτονοικοκυρά ότι τη «χτυπούσε με σκουπόξυλο, γροθιές και σφαλιάρες» και την εξωθούσε στην πορνεία και την επαιτεία.