Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Ανατροπή... στην ανατροπή με την επιστολή - Η διάψευση της μητέρας και η «πλαστογραφία»

Κιβωτός του Κόσμου: Ανατροπή... στην ανατροπή με την επιστολή - Η διάψευση της μητέρας και η «πλαστογραφία»
Νέα τροπή στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, λίγο πριν την ανακοίνωση του δικαστικού συμβουλίου την απόφασή του για την παραπομπή ή όχι σε δίκη του ιδρυτή της οργάνωσης π. Αντώνιου.

Η πλευρά του π. Αντωνίου κατέθεσε στην ανακρίτρια συμπληρωματικό υπόμνημα στο οποίο περιλαμβάνεται ιδιόχειρη επιστολή ενός από τους δύο καταγγέλλοντες, με την οποία υποστηρίζει ότι εξαναγκάστηκε να πει ψέματα για τον κατηγορούμενο.

Ο ανήλικος τρόφιμος είχε καταγγέλει, μαζί με έναν 19χρονο, τον κληρικό, υποστηρίζει πως δέχθηκε ασφυκτικές πιέσεις και απειλές για να στραφεί σε βάρος του πατέρα Αντώνιου.

Αρχικά, οι πληροφορίες ήθελαν η μητέρα του παιδιού να επιβεβαιώνει τον παραπάνω ισχυρισμό. Όμως, σήμερα, η ίδια λέει ότι ουδέποτε ανασκεύασε την αρχική του τοποθέτηση και κάνει λόγο για πλαστογραφία του εγγράφου, με τον δικηγόρο της να προαναγγέλλει μηνύσεις.

«Είναι ψευδή όσα έχουν βγει, θα κινηθώ νομικά. Δεν μπορούν με οποιονδήποτε τρόπο να με απειλούν και ψυχολογικά και σωματικά. Δεν υπάρχει η επιστολή, είναι πλαστή. Είμαστε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση» δηλώνει η μητέρα του ανηλίκου.

Ο δικηγόρος της μητέρας, κ. Θεοδωρόπουλος, λέει ότι θα προχωρήσει σε μηνύσεις για «το συκοφαντικό, ψευδές και ανυπόστατο δημοσίευμα ότι η κατάθεση του ανήλικου θύματος του πατέρα Αντώνιου έχει ανακληθεί».

Ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκων, ενώ ελέγχεται και για απιστία, υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.