Ελλάδα

Κούγιας για Πισπιρίγκου: «Μεροληπτείτε, είναι σκάνδαλο να είναι αυτή η γυναίκα στη φυλακή»

Κούγιας για Πισπιρίγκου: «Μεροληπτείτε, είναι σκάνδαλο να είναι αυτή η γυναίκα στη φυλακή» Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ
Σε έντονο ύφος, ο Αλέξης Κούγιας ανέπτυξε προφορικά τους επτά λόγους, για τους οποίους ζητά την εξαίρεση της προέδρου της έδρας, κ. Μαρίνας Ευαγγέλου.

«Μεροληπτεί κατά της κατηγορουμένης και απορρίπτει όλα τα αιτήματα της Ρούλας Πισπιρίγκου», της καταλογίζει μεταξύ άλλων, ο συνήγορος της 35χρονης.

Ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε την αίτηση εξαίρεσης της προέδρου της έδρας από τη δίκη, επειδή με τους χειρισμούς της «προκάλεσε υπόνοιες μεροληψίας», όπως προλόγισε ο συνήγορος υπεράσπισης, στο δικαστήριο.

Και ακολούθως ανέπτυξε τους επτά λόγους που ζητά το ύστατο δικονομικό μέσο, με το οποίο η δίκη κινδυνεύει να «τιναχθεί στον αέρα»:

« Η πρόεδρος αφιέρωσε δυσανάλογα μεγάλο χρόνο εξέτασης των νοσηλευτριών ενώ με εμπόδισε να τις εξετάσω εκτενώς, ρωτώντας αυτές αν η κατηγορούμενη ήταν ψύχραιμη ή εκδηλωτική, θέματα αδιάφορα με την υπόθεση ή για θέματα που είναι ιατρικά, αν η κατάληξη της ασθενούς ήταν αναμενόμενη ή αιφνίδια. Αν είναι δυνατόν να ρωτάς για τον αιφνίδιο θάνατο, νοσοκόμες και να μου στερεί εμένα τη δυνατότητα να εξετάσω τους τρεις σημαντικότερους μάρτυρες της υπόθεσης, Ράϊκο, Παπαγιάννη, Μακρυθανάση», ανέφερε ο υπερασπιστής της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο Αλέξης Κούγιας καταλόγισε κακή πρόθεση στην κ. Ευαγγέλου, αναφέροντας «είναι πρωτοφανές να βγαίνουν με συνοπτικές διαδικασίες απορριπτικές αποφάσεις, ομόφωνες».

Επιχειρηματολογώντας για τους λόγους μεροληψίας, ο συνήγορος Πισπιρίγκου συμπλήρωσε ότι « η κ. Πρόεδρος δε μερίμνησε έγκαιρα για την προσκόμιση στο δικαστήριο του σάκου αναζωογόνησης».

Σε ιδιαίτερα έντονο ύφος, ο κ. Κούγιας επανέφερε το αίτημα επανεξέτασης του τοξικολόγου Νικολάου Ράικου, διαμαρτυρόμενος για την επανειλημμένη απόρριψη του σχετικού αιτήματος.

«Δε θα εξετάσει η υπεράσπιση το Ράϊκο, με χρονοδιακόπτη, αρπακόλα εξέταση, είναι ντροπή για τη δικαιοσύνη με τους ανεκδιήγητους, την ανεκδιήγητη κουτσομπόλα ανακρίτρια. Είναι δυνατόν να σας λέει ο συνήγορος ότι έχει θεραπεία, και να απαγορεύετε την επανεξέταση του μάρτυρα. Είναι δυνατόν; Δεν το κάνει κανείς. Το κάνατε εσείς, με απαράδεκτο τρόπο, να μη σας τύχει».

Ο κ. Κούγιας αποκάλεσε εκ νέου «απατεώνα» τον καθηγητή τοξικολογίας Νίκο Ράϊκο, που βρήκε τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στο αίμα της άτυχης Τζωρτζίνας. « Ρε συνταξιούχε φοιτητή που έγινε γιατρός στα 47 του και με γλειψίματα μετά έγινε καθηγητής», ανέφερε, μιλώντας με σκληρά λόγια για τον κ. Ράϊκο, ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Καταλήγοντας, στο αίτημά του ο Αλέξης Κούγιας, επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι αθώα και «είναι σκάνδαλο που είναι στη φυλακή», μιλώντας για κυβερνητικές επιλογές να μπει στο «κάδρο» αυτή η γυναίκα.

«Το αίσθημα δικαίου έχει σημασία. Αυτό έχει καταρρακωθεί. Τη μπουζούριασαν χωρίς τίποτα, επειδή έδωσε εντολή ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Της έβγαλαν ένταλμα και μετά πανηγύρισαν στα πρωινάδικα. Είναι σκάνδαλο που είναι αυτή η γυναίκα στη φυλακή. Ας έβρισκαν κάτι άλλο για να στείλουν στη φυλακή ο κ. Τσιάρας και η παρέα του. Γιατί να μη μπορεί να αποδείξει η κυρία κατηγορούμενη την αθωότητά της;», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

Η εισαγγελέας αναμένεται να τοποθετηθεί επί του αιτήματος, αν είναι παραδεκτό και μπορεί να κριθεί από το δικαστήριο.