Ελλάδα

Ισόβια στον 23χρονο Πακιστανό που σκότωσε τη 17χρονη φίλη του «επειδή έβρισε τον Μωάμεθ»

Ισόβια στον 23χρονο Πακιστανό που σκότωσε τη 17χρονη φίλη του «επειδή έβρισε τον Μωάμεθ»
Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο 23χρονος Πακιστανός για τη δολοφονία της 17χρονης φίλης του τον Αύγουστο του 2022 στο Περιστέρι επειδή, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, το θύμα προσέβαλε τον Μωάμεθ: Η ποινή του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη ενώ δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο.

Την ώρα που ο 23χρονος έπαιρνε το δρόμο για τη φυλακή, μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, οι συγγενείς της 17χρονης ξέσπασαν κι επιχείρησαν να τον λυντσάρουν.

Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο του φώναξε «μην με κοιτάς καθόλου, να σαπίσεις στη φυλακή» και χρειάστηκε να βγει από τους αστυνομικούς εκτός δικαστηρίων για να ηρεμήσει όπου μονολογούσε: «Να χάσω την κόρη μου σε τροχαίο, το καταλαβαίνω, αλλά να την χάσω με αυτόν τον τρόπο να μου την στραγγαλίσουν;»

Η 17χρονη είχε βρεθεί νεκρή μέσα στο σπίτι της με εμφανή σημάδια από στραγγαλισμό. Όταν συνελήφθη ο 23χρονος ο οποίος είχε σπεύσει να εξαφανιστεί μετά το έγκλημα, ομολόγησε την πράξη του, υποστηρίζοντας ότι θόλωσε επειδή το κορίτσι πάνω σε καυγά είχε βρίσει τον Μωάμεθ.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ζήτησε συγνώμη για όσα έκανε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από εσάς και την οικογένεια της φίλης μου. Ξέρω ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι η συγγνώμη, αλλά μόνο αυτό μπορώ να κάνω».

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, λόγω της απόφασής του να φύγει στην Ιταλία παρότι η 17χρονη, με την οποία είχαν σχέση επί 1,5 χρόνο, του ζητούσε να βαπτιστεί Χριστιανός. Αυτός ήταν ο λόγος του μοιραίου καυγά μεταξύ τους.

«Πήγα να φύγω και άρχισε να πετάει τα ρούχα μου. Της είπα να κάτσει στο κρεβάτι, αυτή άρχισε να με βρίζει και να βρίζει τον Μωάμεθ… Νευρίασα. Την έπιασα από το λαιμό και άρχισα να της λέω «ποιος σου λέει τέτοιες μ@@ες τόση ώρα που σε ακούω;». Την έπιασα εκείνη την ώρα από το κεφάλι και της είπα να ζητήσει να συγγνώμη. Εκείνη μου έπιασε το χέρι και μου είπε να την αφήσω.

Δεν την άφησα και συνέχισα να της λέω να ζητήσει συγγνώμη. Μετά από κάποια δευτερόλεπτα την είδα που είχαν κλείσει τα μάτια της. Μετά της έδωσα νερό, της έκανα αέρα. Ήμουν πάνω στα νεύρα και έφυγα από το σπίτι». Με τα λόγια αυτά περιέγραψε στην απολογία του ο 23χρονος όσα έγινε, χαρακτηρίζοντας ως «το μεγαλύτερο λάθος του» το γεγονός ότι δεν ειδοποίησε καν ασθενοφόρο.

Πρόεδρος: Σε τι ενέργειες προβήκατε μετά;

Κατηγορούμενος: Πήρα τα πράγματά μου και έφυγα από το σπίτι. Πήγα στον αδερφό μου να πάρω λίγα χρήματα και πήγα στο Σταθμό Λαρίσης να πάρω το τρένο για Θεσσαλονίκη.

Πρόεδρος: Πότε μάθετε ότι είναι νεκρή η κοπέλα;

Κατηγορούμενος: Την άλλη μέρα, από τον πατέρα μου. Έμαθα από το ίντερνετ ότι είναι νεκρή και πήρα τηλέφωνο. Του είπα ότι έγινε ένα λάθος από εμένα, με ρώτησα τι έγινε, του είπα για την κοπέλα. Νευρίασε, μου έκλεισε το τηλέφωνο. Μετά βρήκα έναν ομοεθνή μου που κάνει δουλειές για μετανάστες και του είπα ότι θέλω να φύγω και να με βοηθήσει.

Ο πατέρας της 17χρονης ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε αντιρρήσεις για το δεσμό της κόρης του με τον κατηγορούμενο, ζήτησε από το δικαστήριο την αυστηρότερη τιμωρία του 23χρονου. «Ήθελε και το έκανε. Θέλω να μην έχει στον ήλιο μοίρα, να μην δει τον ήλιο ποτέ. Τα ισόβια να είναι ισόβια», είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του.

Η αδελφή της 17χρονης κλαίγοντας είπε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος ζήλευε το κορίτσι. «Πιστεύω ότι το έκανε από ζήλεια, γιατί εκείνη την ημέρα είχαν έρθει δυο παιδιά στο σπίτι και αυτός αυτά τα παιδιά δεν τα ήθελε. Κατάλαβα αμέσως ότι αυτός έχει κάνει το έγκλημα, γιατί μέσα στο σπίτι δεν ήταν τα πράγματα του. Μια εβδομάδα πριν η μητέρα μου είχε μιλήσει με την αδελφή μου και της είχε πει «μαμά, περίμενε μια εβδομάδα και θα τον χωρίσω», είπε στην κατάθεσή της.