Ελλάδα

Συγκλονίζει το video ντοκουμέντο από το ναυάγιο στη Λήμνο - Καρέ καρέ η βύθιση του Raptor

Συγκλονίζει το video ντοκουμέντο από το ναυάγιο στη Λήμνο - Καρέ καρέ η βύθιση του Raptor
Βίντεο ντοκουμέντο αποτυπώνει τις δραματικές στιγμές κατά της οποίες το Raptor δίνει μάχη με τα κύματα ανοιχτά της Λέσβου κι ενώ η πρύμνη του έχει ήδη βυθιστεί.

Το φως της δημοσιότητας βλέπει ένα βίντεο ντοκουμέντο από το ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου, στο οποίο καταγράφεται η άνιση μάχη που έδωσε με τα κύματα το πλοίο Raptor πριν τελικά βυθιστεί.

Στο βίντεο που δημοσίευσε τουρκική ιστοσελίδα, φαίνεται το Raptor να παλεύει να μείνει στην επιφάνεια, τη στιγμή που η πρύμνη του έχει ήδη βυθιστεί, ενώ παράλληλα έχει εκπέμψει «MAYDAY». Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα -ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι- και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Ο πλοίαρχος Bulk Carrier είχε δηλώσει αρχικά μηχανική βλάβη και στην συνέχεια μικρή κλίση του πλοίου. Ενεργοποίησε το σήμα κινδύνου mayday σε παραπλέοντα σκάφη, αλλά το πλοίο «RAPTOR» χάθηκε από τα ραντάρ.

Νωρίτερα σήμερα Δευτέρα 27 Νοεμβρίου έγινε γνωστό ότι η σορός που εντοπίστηκε από το ναυάγιο ανήκει σε έναν Αιγύπτιο ναύτη.

Χθες ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας είχε εντοπίσει και διασώσει έναν άλλον Αιγύπτιο ναύτη, μέλος του πληρώματος του πλοίου, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων αγνοούμενων.