Ελλάδα

Τα πρώτα λόγια του 18χρονου που τραυμάτισε τον αστυνομικό: Τι είπε για τον ηθικό αυτουργό και τη δεύτερη φωτοβολίδα

Τα πρώτα λόγια του 18χρονου που τραυμάτισε τον αστυνομικό: Τι είπε για τον ηθικό αυτουργό και τη δεύτερη φωτοβολίδα
Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη έλαβε ο καθ’ ομολογίαν δράστης που τραυμάτισε με ναυτική φωτοβολίδα σε ευθεία βόλη τον 31χρονο αστυνομικό έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

«Όταν καρφώθηκε η φωτοβολίδα στα πόδια του αστυνομικού, τα έχασα, δεν περίμενα ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο»: Αυτά είναι τα πρώτα λόγια του 18χρονου στους αστυνομικούς κατά την ομολογία του ότι τραυμάτισε πολύ σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό με ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, ο 18χρονος που πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη, ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Πειραιά, υποστήριξε προανακριτικά ότι αυτός πέταξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό, χωρίς να έχει πρόθεση να τον τραυματίσει.

«Είδα κάποιες φωτοβολίδες να πετάγονται στον ουρανό, αυτό ήθελα να κάνω κι εγώ, να τη ρίξω ψηλά. Εγώ στόχευσα προς τα πάνω, όταν έφυγε η φωτοβολίδα, μου πήρε το χέρι προς τα κάτω. Είδα τη φωτοβολίδα να χτυπά μπροστά μου, προς τα κάτω και να πηγαίνει προς τον αστυνομικό», ανέφερε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

Όπως λέει ο κατηγορούμενος για βαριά κακουργήματα, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας και έκρηξη, συμμετείχε πρωτη φορά σε επεισόδια και δεν είχε ξαναρίξει ποτέ ναυτική φωτοβολίδα.

«Δεν ξέρω τι με έπιασε, από περιέργεια πήγα»

«Πρώτη φορά μπλέχτηκα σε επεισόδια. Είχαμε αποφασίσει να πάμε με φίλους και συγγενείς στο γήπεδο.  Κάποια στιγμή που βλέπαμε τον αγώνα άκουσα έναν  άνδρα που  φορούσε φουλ φέις να φωνάζει «πάμε έξω». Δεν ξέρω τι με έπιασε, από περιέργεια πήγα, ήταν πολλά άτομα πάνω απο 100».

Ο 18χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι σήμερα, δεν έχει κατονομάσει τον ή τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης στον αστυνομικό και κυρίως το πρόσωπο που τον προμήθευσε με τη ναυτική φωτοβολίδα.

Σύμφωνα με το συνήγορό του, την ημέρα της απολογίας του, θα προσπαθήσει να δώσει κάποια χαρακτηριστικά του ανθρώπου που του έδωσε το επικίνδυνο εκρηκτικό, χαρακτηριστικά που ενδεχομένως, οδηγήσουν στην ταυτοποίησή του.

«Αυτός που φώναξε να βγούμε έξω, με πλησίασε και μου έδωσε μια  ναυτική φωτοβολίδα. Πρώτη φορά στη ζωή μου έβλεπα ναυτική φωτοβολίδα , δεν ήξερα πώς λειτουργεί, ήταν πορτοκάλι χρώματος. Μου είπε παρ' την, βγάλε το καπάκι που έχει από πίσω και τράβα το σκοινί», υποστήριξε ο νεαρός κατηγορούμενος προανακριτικά.

«Τον χτύπησαν δύο φωτοβολίδες»

Ο 18χρονος, που είναι οργανωμένος οπαδός, δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του. «Ζητάω συγγνώμη, δεν είμαι ούτε εγκληματίας, ούτε δολοφόνος, ούτε χούλιγκαν».

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Απόστολος Λύτρας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τον άτυχο αστυνομικό χτύπησαν δυο ναυτικές φωτοβολίδες, αυτή που έριξε ο 18χρονος και ακόμη μια, χωρίς να μπορεί να γνωρίζει ο εντολέας του, ποια από τις δυο τον τραυμάτισε σοβαρά στο μηρό.

Στην αστυνομία κατέθεσε και φίλη του 18χρονου, στο σπίτι της οποίας συνελήφθη. Η ίδια, φέρεται να επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό του καθ’ ομολογίαν κατηγορούμενου ότι τον αστυνομικό πέτυχαν δυο ναυτικές φωτοβολίδες.

«Μου είπε ότι πετάχτηκε και άλλη μία φωτοβολίδα, μια δεύτερη προς το μέρος του αστυνομικού και δεν ξέρει ποια από τις δύο τον χτύπησε. Μετά το συμβάν, πήγαμε σε μια εκκλησία να ανάψουμε ένα κερί και να προσευχηθούμε για να γίνει ο αστυνομικός καλά», φέρεται να υποστηρίξει η νεαρή κοπέλα.