Ελλάδα

Θρήνος για την 19χρονη που παρασύρθηκε από αστυνομικό, οι κινήσεις του για να θολώσει τα νερά

Θρήνος για την 19χρονη που παρασύρθηκε από αστυνομικό, οι κινήσεις του για να θολώσει τα νερά
Η 19χρονη Αισέ υπέκυψε στα τραύματά της, μετά την παράσυρση από συμβατικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ, όταν έβγαλε βόλτα το σκύλο της. Οι κινήσεις του Αστυνομικού που την εγκατέλειψε μετά το τροχαίο.

Βουβός πόνος και θρήνος απλώθηκε στην Ξάνθη στο άκουσμα ότι η 19χρονη Αισέ άφησε την τελευταία της πνοή στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καβάλας όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένη με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά την παράσυρση και εγκατάλειψή της στο δρόμο, από όχημα που οδηγούσε αστυνομικός. Η 19χρονη έδινε μάχη για τη ζωή της από την πρώτη στιγμή της παράσυρσης. Αρχικά είχε μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ενώ άμεσα κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη για διακομιδή στο Νοσοκομείο της Καβάλας.

Η μοιραία παράσυρση και εγκατάλειψη της νεαρής 

Ο 34χρονος αστυνομικός που προκάλεσε το δυστύχημα προσπάθησε εξαρχής να καλύψει τα ίχνη του. Εγκατέλειψε την νεαρή βαρύτατα τραυματισμένη και δεν εμφανίστηκε στις αρχές για να αναλάβει τις ευθύνες του. Μετά από συστηματικές έρευνες η Αστυνομία τον εντόπισε. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στα στοιχεία του οδηγού η αστυνομία οδηγήθηκε, όταν ο αστυνομικός που οδηγούσε υπηρεσιακό (συμβατικό) όχημα της ΕΛΑΣ παρουσίασε διαφορετικές εκδοχές του συμβάντος, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί του στην ΑΔ Ξάνθης να οδηγηθούν γρήγορα στα πραγματικά περιστατικά, αλλά και στο όχημα που ενεπλάκη στο ατύχημα. Ο 34χρονος ομολόγησε και κρατείται στην ΑΔ Ξάνθης.  Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου, όταν η 19χρονη που είχε βγάλει βόλτα το σκυλάκι της στον οικισμό του Π. Ζυγού, παρασύρθηκε από το όχημα. 

Ο αστυνομικός προσποιούνταν τον αυτόπτη μάρτυρα

Όπως αναφέρουν συγγενείς της αδικοχαμένης γυναίκας, ο αστυνομικός παρέμεινε στο σημείο μετά το τροχαίο, ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, αλλά το έπαιζε αυτόπτης μάρτυρας για να μην συλληφθεί. Μετά από αντιφάσεις όμως, συνάδελφοί του κατάλαβαν πως είχαν να κάνουν με τον οδηγό που είχε χτυπήσει την κοπέλα. 

Συγκινεί το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της Μουφτείας για τον θάνατο της 19χρονης Αϊσέ

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο της 19χρονης Αϊσέ, από τον Π. Ζυγό, εξέδωσε η Μουφτεία Ξάνθης. Αναλυτικά αναφέρει: «Προς μεγάλη μας θλίψη ενημερωθήκαμε ότι η 19χρονη από τον Ζυγό Ξάνθης τελικά έχασε τη ζωή της τόσο άδικα από το τροχαίο που είχε σημειωθεί την προηγούμενη Τετάρτη. Ευχόμαστε ο Φιλεύσπλαχνος και Μεγαλοδύναμος Αλλάχ να της χαρίσει μια θέση στον Παράδεισο. Στην οικογένειά της, τους οικείους και τους φίλους της ευχόμαστε ο Θεός να τους δίνει κουράγιο και δύναμη».

Να ριχτεί άπλετο φως ζητούν οι γονείς της

Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης, μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου τους, Μιχάλη Πατεράκη, οι γονείς της 19χρονης εξέδωσαν δήλωση ζητώντας να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση, που τελικά στέρησε τη ζωή στο παιδί τους. Αναλυτικά στη δήλωσή τους σημείωναν:

«Την ώρα που η 19χρονη κόρη μας, παλεύει με θάρρος για τη ζωή της στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, παρακολουθούμε με αγωνία την έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του βαρύτατου τραυματισμού της.

Παρακαλούμε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για το τραγικό συμβάν, να συμβάλει, δίδοντας πληροφορίες στις αρχές που μπορεί να βοηθήσουν στην διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς και η παραμικρή λεπτομέρεια είναι ικανή να οδηγήσει στην αλήθεια. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμπολίτες μας που στέκονται δίπλα μας και προσφέρουν τη συμπαράσταση τους. Η αμέριστη υποστήριξή τους, αποτελεί πηγή δύναμης και παρηγοριάς, στις δύσκολες αυτές στιγμές για την οικογένεια μας.

Παράλληλα εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς το ιατρικό προσωπικό, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει αυτές τις κρίσιμες ώρες, για να βοηθήσει την κόρη μας. Η πλήρης εμπιστοσύνη μας στην ελληνική αστυνομία και τις δικαστικές αρχές είναι αδιαπραγμάτευτη και βασιζόμαστε στις συντονισμένες τους προσπάθειες, ώστε όσοι είναι υπεύθυνοι για όσα άδικα υπέστη το παιδί μας, να κριθούν για τις πράξεις τους από τη δικαιοσύνη».