Ελλάδα

Βγήκε νικητής! Προωράκι πήρε εξιτήριο μετά από 159 μέρες νοσηλείας στη ΜΕΝΝ

Βγήκε νικητής! Προωράκι πήρε εξιτήριο μετά από 159 μέρες νοσηλείας στη ΜΕΝΝ
Ο μικρούλης αποδείχθηκε γενναίος μαχητής και θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα στην αγκαλιά των γονιών του.

Η αισιόδοξη είδηση της ημέρας μας έρχεται από την Πάτρα και έχει πρωταγωνιστή έναν μικρό μαχητή που αν και γεννήθηκε πολύ πρόωρα, πάλεψε δυνατά για τη ζωή του και μετά από 159 μέρες στην ΜΕΝΝ πήρε εξιτήριο.΄  Όπως διαβάζουμε στο Pelop.gr το αγοράκι, που είναι το τρίτο παιδί οικογένειας από την Κάτω Αχαΐα, γεννήθηκε στις 30 Ιουνίου πρόωρα. Ηταν μόλις στην 23η εβδομάδα και 4 ημερών κύησης. 

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Νεογνών με επικεφαλής τον καθηγητή και διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής Γαβριήλ Δημητρίου προχώρησαν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να το κρατήσουν στη ζωή. Αμεσα διασωληνώθηκε από τον διευθυντή ΕΣΥ της Μονάδας Γιάννη Γιαννακόπουλο και ξεκίνησε η πολυήμερη νοσηλεία του.

Ο μικρούλης κέρδισε τη σπουδαιότερη μάχη για τη ζωή του

Μάλιστα, τις 159 ημέρες που νοσηλεύτηκε στη Μονάδα χρειάστηκε να διακομιστεί στην Αθήνα για την αντιμετώπιση κάποιου προβλήματος στα ματάκια του και στο Καραμανδάνειο για μία περιορισμένη χειρουργική επέμβαση. Χθες όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας το παρέδωσε στους γονείς του. Οπως μας έλεγαν μέλη της θεραπευτικής ομάδας, πήραν μάθημα ζωής από τον μικρό μαχητή που κλήθηκε από τα πρώτα δευτερόλεπτα της ζωής του να δώσει μάχη για να την κερδίσει.  Ο μικρούλης αποδείχθηκε γενναίος μαχητής και θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα στην αγκαλιά των γονιών του.