Ελλάδα

«Ο Όλιβερ κακοποιήθηκε σεξουαλικά από άνθρωπο, υπάρχει ομερτά στην Αράχωβα»

«Ο Όλιβερ κακοποιήθηκε σεξουαλικά από άνθρωπο, υπάρχει ομερτά στην Αράχωβα»
Ο ιδιοκτήτης του σκύλου όρισε τεχνικό σύμβουλο.

«Ξέρουμε πολύ καλά ότι το ζώο έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά από άνθρωπο. Δεν είναι το πρώτο βιασμένο ζώο που έχουμε δει και γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι βγαίνει η Αστυνομία και λέει ότι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ζώο θανατώθηκε από αγέλη, χωρίς ο Όλιβερ, να έχει ούτε ένα σημάδι στο σώμα. Που το δάγκωσαν; Δεν υπάρχει κανένα σημάδι», δηλώνει στο Dnews, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κατά της Κακοποίησης των Ζώων, κ. Μάρθα Πουλτίδου.

Η κ. Πουλτίδου, υποστηρίζει ότι υπάρχουν άνθρωποι στην Αράχωβα που ξέρουν τι έχει συμβεί και θέλουν να μιλήσουν, αλλά φοβούνται.

«Κανείς δεν μιλάει για αυτό. Υπάρχει ομερτά. Ο κόσμος που θέλει να μιλήσει φοβάται. Και μία μαρτυρία που είχαμε πολύ συγκεκριμένη, την οποία και δώσαμε στην Αστυνομία, μας είπε δεν θέλω να μπλέξω, δεν θέλω να μιλήσω», αναφέρει.

Υπογραμμίζει ότι οι φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και η οργάνωσή της, δεν πρόκειται να αφήσουν την υπόθεση, αν δεν βρεθεί ο ένοχος.

«Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσουμε. Ήδη μπήκε από την πλευρά του ιδιοκτήτη και δεύτερος δικηγόρος. Ορίστηκε επίσης τεχνικός σύμβουλος. Ο ιδιοκτήτης πιστεύει ότι ο Όλιβερ κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Ούτε οι κάτοικοι του χωριού πιστεύουν ότι τον Όλιβερ σκότωσαν σκυλιά».

Η κ. Πουλτίδου, αναφερόμενη σε βίντεο που υπάρχει στα χέρια της Αστυνομίας, δηλώνει:

«Το βίντεο που υπάρχει και που το έχει δει και ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, έχει γυριστεί κάτω από το σπίτι του, περίπου στα 100 μέτρα μακριά. Υπάρχουν στο βίντεο δύο σκυλιά ήρεμα σε μία άκρη, λίγο πιο μακριά ένα άλλο σκυλί ξαπλωμένο, ο Όλιβερ είναι λίγο πιο πάνω στην πλαγιά και κάνει δύο βήματα μπροστά για να κατέβει, κάνει μεταβολή και γυρίζει πίσω και τρέχει προς το σπίτι. Απλά φαίνεται ότι κουτσαίνει λίγο, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι, μπορεί να πάτησε μία πέτρα, το σκυλί φαίνεται μία χαρά στο βίντεο».

Για την φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σήμερα και δείχνει έναν άνδρα με κουκούλα, δίπλα στον Όλιβερ, αναφέρει:

«Εγώ την φωτογραφία την έχω εδώ και μέρες. Ο δρόμος είναι κεντρικός, είναι νύχτα και η φωτογραφία έχει τραβηχτεί 3:40 τα ξημερώματα, αλλά δεν φαίνεται η ημερομηνία. Ο άνθρωπος που φαίνεται στη φωτογραφία, φορά κουκούλα και στο λαιμό του κρέμεται μία φωτογραφική μηχανή. Αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα, μπορεί να είναι τουρίστας. Δε σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε σενάρια για να πούμε ότι είναι ο δράστης, ο άνθρωπος μπορεί να μην έχει καμία σχέση», καταλήγει.