Ελλάδα

Βόμβα στα ΜΑΤ: Αποφασισμένοι για όλα οι δράστες

Βόμβα στα ΜΑΤ: Αποφασισμένοι για όλα οι δράστες Φωτογραφία: EUROKINISSI
Τις λέξεις πίσω από τις...λέξεις της προκήρυξης για τη βόμβα στην έδρα των ΜΑΤ μία ανάσα από την Πολυτεχνειούπολη, αποκωδικοποίησαν οι έμπειροι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής φτάνοντας στα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα για τους συντάκτες της.

Τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως τα μέλη της πρωτοεμφανιζόμενης «Ένοπλης Προλεταριακής Δικαιοσύνης» που έγραψαν το κείμενο είναι νεαρής ηλικίας άτομα και αυτό φαίνεται από τον τρόπο γραφής αλλά και τις εκφράσεις που χρησιμοποιούν στο κείμενο.

«Είναι αποφασισμένοι για όλα, αποφασισμένοι για όλων των ειδών τις ενέργειες» είναι η διαπίστωση των στελεχών της αντιτρομοκρατικής τα οποία πιστεύουν, ωστόσο πως οι τακτικές τους βρίσκονται σε πρώμιο στάδιο.

Όπως γράφουν και οι ίδιοι στην προκήρυξή τους, είναι εφοδιασμένοι με βαρύ οπλισμό, με όπλα και εκρηκτικά και όπως πιστεύουν στην αντιτρομοκρατική υπάρχει σίγουρα γιάφκα ή γιάφκες και κρησφύγετο για τα μέλη της οργάνωσης.

Μεγάλη σημασία για τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής έχουν τα σημεία που οι συντάκτες αναφέρονται στα «λάθη» που έκαναν με την τοποθέτηση της βόμβας σε τόσο πολυσύχναστο σημείο, σε ώρα αιχμής κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλειες περαστικών ή ακόμα και φοιτητών.

Γι' αυτό και οι συντάκτες της προκήρυξης επαναλαμβάνουν συχνά πως δεν έχουν στόχο τους πολίτες. Λαμβάνουν σοβαρά υπόψη όμως τις απειλές που εκτοξεύουν για νέα χτυπήματα μέσα από την προκήρυξή τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής έχουν καταλήξει στο αρχικό συμπέρασμα πως οι δράστες δεν έχουν τη δυνατότητα για χτύπημα σε ώρες μειωμένης κίνησης όπου οι πιθανότητες σύλληψεις είναι σαφώς μεγαλύτερες.