Ελλάδα

Σήμερα η κηδεία του Γιώργου Λυγγερίδη παρουσία Κυριάκου Μητσοτάκη

Σήμερα η κηδεία του Γιώργου Λυγγερίδη παρουσία Κυριάκου Μητσοτάκη Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ
Ο θάνατος του αστυνομικού δημιουργεί νέα δεδομένα, ενώ είναι ζήτημα τιμής για την αστυνομία ο εντοπισμός των ανθρώπων που συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση στου Ρέντη.

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει σήμερα η κηδεία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος πάλεψε σκληρά αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, μετά την επίθεση που δέχτηκε στα επεισόδια στου Ρέντη, όπου μια φωτοβολίδα καρφώθηκε στο πόδι του.

Στην κηδεία του αστυνομικού θα βρεθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 13:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη και η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

 Στο μικροσκόπιο τέσσερα «ηγετικά» πρόσωπα – Αναμένονται νέα εντάλματα

Στο τελικό στάδιο της έρευνας, για την άσκηση διώξεων, είναι η έρευνα των αστυνομικών για τους εμπλεκόμενους στα επεισόδια στου Ρέντη, που στοίχισαν τη ζωή του 31χρονου αστυνομικο΄υ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει δεκάδες άτομα, ενώ από την έρευνα προκύπτει η ιεραρχική δομή και οι αρχηγικοί ρόλοι. Ο θάνατος του αστυνομικού δημιουργεί νέα δεδομένα και στη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς το κατηγορητήριο αναβαθμίζεται από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ανθρωποκτονία τετελεσμένη. 

Βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας σε άλλους 10 χούλιγκαν

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ προέκυψε ότι ακόμη 10 χούλιγκαν έφεραν ίχνη πυρίτιδας στα χέρια τους. Στο «μικροσκόπιο» της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας (ΥΑΒΑΧ) βρίσκονται περίπου 25-30 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο μάνατζερ γνωστού τράπερ, ως φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί στα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου. Μάλιστα, από τις μέχρι τώρα εντατικές έρευνες προκύπτει η ιεραρχική δομή και οι αρχηγικοί ρόλοι των εμπλεκόμενων στην υπόθεση, με τις Αρχές να προσανατολίζονται στον σχηματισμό ποινικής δικογραφίας για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.

Στο μικροσκόπιο τέσσερα «ηγετικά» πρόσωπα

Τους τέσσερις «καθοδηγητές» που συμμετείχαν στα επεισόδια έξω στο γήπεδο του Ρέντη τη μοιραία ημέρα του τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ, γνωρίζει πλέον το Τμήμα Αθλητικής Βίας. Δύο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τους έχει ταυτοποιήσει, και αναζητά στοιχεία για τους άλλους δύο οργανωμένους χούλιγκαν.

Τα ευρήματα που εντόπισαν οι αστυνομικοί εκτός του γηπέδου, αλλά και στις τουαλέτες του κλειστού γυμναστηρίου, είναι πολλά και αναμένεται να βοηθήσουν τις αρχές ώστε να ταυτοποιήσουν τους πρωταγωνιστές της οργανωμένης επίθεσης. Στη δικογραφία θα συμπεριλαμβάνονται και άλλα επεισόδια με οπαδική βία, με πιο πρόσφατα αυτά που σημειώθηκαν στις 3 Δεκεμβρίου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στη Μαλακάσα, στο Ίλιον, και στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 5 Δεκεμβρίου του 2022.