Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου, «ήταν ένα σκουπίδι»

Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου, «ήταν ένα σκουπίδι»
Νέα στοιχεία στο φως για τον σύντροφο της 41χρονης Γεωργίας που μαζί με τον 34χρονο φίλο του κατηγορούνται για την δολοφονία της γυναίκας στη Θεσσαλονίκη.

Στις 9 Ιανουαρίου ο εισαγγελέας άσκησε στον 39χρονο και τον φίλο του ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, με τους δύο να κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διακοπή κύησης και ληστεία καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Την ίδια στιγμή, ο 39χρονος εξακολουθεί αρνείται τη δολοφονία της Γεωργίας. Μιλώντας στο Mega, ένας γνωστός του 39χρονου (αλλά και του 34χρονου) στάθηκε στον χαρακτήρα του συντρόφου της 41χρονης.

Μάλιστα, τον περιέγραψε ως ένα χειριστικό άνθρωπο που εκμεταλλευόταν τις γυναίκες για να έχει οικονομικό όφελος, ενώ έκανε λόγο για έναν άνθρωπο παραβατικό που ήταν εθισμένος στον τζόγο και στο αλκοόλ.

«Ήταν ένα παρατεταμένο ‘σκουπίδι’, το οποίο ζούσε από τις γυναίκες. Με τον συγκεκριμένο άνθρωπο γνωριστήκαμε από πολύ μικρή ηλικία. Ήταν ένας παραβατικός άνθρωπος που ήταν εθισμένος στο τζόγο και στο αλκοόλ.

Προσπαθούσε τα θύματά του, που ήταν νεαρές γυναίκες, σε μαγαζιά της Θεσσαλονίκης που σύχναζαν νέοι άνθρωποι και φοιτητές, να τα κάνει υποχείρια του, όπως και κάποιους ανθρώπους χαμηλής νοητικής δυναμικότητας, να τα φέρει κοντά του και να τα κάνει υποχείρια του. Το ίδιο ακριβώς έκανε δυστυχώς κι αυτή τη στιγμή», είπε αρχικά και τόνισε ότι «ήταν ένας θεατρίνος που ήθελε να εκτελέσει το σχέδιό του άριστα. Το σχέδιο ήταν να πάρει τα λεφτά και να σκοτώσει».

Όσον άφορα τον 34χρονο έκανε λόγο για άνθρωπο που στο παρελθόν δεν είχε κάνει κακό σε άνθρωπο.

Στο Mega μίλησε και ο δικηγόρος του 34χρονου κατηγορουμένου για συνεργία που ήταν αυτός που υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο, όπου πέταξαν το πτώμα της εγκυμονούσας.

«Όλα έγιναν καθ’ υπόδειξη του πρώτου κατηγορούμενου. Εκείνος ήξερε από που θα πάρει το μπαούλο και που θα πάει το μπαούλο και πως θα εξαφανίσει όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία. Ήξερε και τα σημεία που θα περάσει ο ίδιος για να εναποθέσει αντικείμενα της θανούσας», δήλωσε.

«Ο δόλος του εντολέα μου είναι στο γεγονός της ληστείας. Ο εντολέας μου δεν την μαχαίρωσε. Στην ουσία την ακινητοποίησε. Θα ήθελα να τονίσω πως μετά την τέλεση της πράξης της ανθρωποκτονίας, είναι μία ύστερη πράξη και γίνεται για τη συγκάλυψη και θα ερευνηθεί εάν θα τιμωρηθεί ή όχι. Αλλά σε κάθε περίπτωση έχουμε δύο διαφορετικούς χαρακτήρες. Η ειλικρίνεια του εντολέα μου πρέπει να αξιολογηθεί. Μόνος του πήγε στο τμήμα οικειοθελώς και ό,τι έχει πει έχουν προκύψει», προσέθεσε.