Ελλάδα

Δρόμος παίρνει το όνομα της Αλεξάνδρας Κλαούντια που «έφυγε» στο δυστύχημα των Τεμπών

Δρόμος παίρνει το όνομα της Αλεξάνδρας Κλαούντια που «έφυγε» στο δυστύχημα των Τεμπών
Η μετονομασία έρχεται ως φόρος τιμής στην 20χρονη φοιτήτρια που «έχασε» τη ζωή της στο δυστύχημα των Τεμπών στις 27 Φεβρουαρίου του και η οποία ήταν κάτοικος της συγκεκριμένης συνοικίας.

Η 3η κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων θα φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, την πρόταση μετονομασίας της οδού "Σόλωνα" στη συνοικία της Νέας Σμύρνης σε "Αλεξάνδρα Λάτα". Οπως αναφέρει το larissanet.gr, η μετονομασία έρχεται ως φόρος τιμής στην 20χρονη κοπέλα, που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα των Τεμπών την 27η Φεβρουαρίου και η οποία ήταν κάτοικος της συγκεκριμένης συνοικίας. Η πρόταση για τη μετονομασία της οδού αποφασίσθηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση της 3ης Κοινότητας τον περασμένο Μάιο και πρόσφατα, η Επιτροπή Ονομασίας και Μετονομασίας Συνοικιών, οδών και πλατειών για τον νομό Λάρισας δέχθηκε κατά πλειοψηφία την πρόταση για μετονομασία της οδού Σόλωνα σε οδό "Αλεξάνδρας Λάτα". Σύμφωνα με την απόφαση της 3ης Κοινότητας, η μετονομασία επιλύει παράλληλα και το θέμα της σύγχυσης με την οδό Σόλωνος, στην ίδια συνοικία (πίσω από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Σμύρνης).

Η 20χρονη Κλαούντια και το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Άριστη μαθήτρια στο σχολείο, εισήλθε στο Ιατρικό Τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων και φοιτούσε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Η νεαρή φοιτήτρια επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη μετά από ένα τριήμερο στην Πάτρα και ανυπομονούσε να γυρίσει στη σχολή της. Οι γονείς της που ζουν σε χωριό της Λάρισας της είπαν “κάνε μία στάση να σε δούμε”, όμως η ίδια αρνήθηκε ώστε να φθάσει γρηγορότερα στη Θεσσαλονίκη και να κερδίσει κάποιες ώρες ξεκούρασης, ώστε να επανεκκινήσει το διάβασμα για τη σχολή της. Ωστόσο, η τύχη επιφύλασσε τα πιο δυσάρεστα για την ίδια και δεκάδες ακόμη, κυρίως νέους ανθρώπους. Η Κλαούντια είχε δύο αδέλφια, την αδελφή της Τζένη και τον Έλβις.