Ελλάδα

Ανθρωποκυνηγητό για τους εκτελεστές του «Ζαμπόν»: Το... ασυγχώρητο λάθος τους και το έγγραφο της ΕΛΑΣ

Ανθρωποκυνηγητό για τους εκτελεστές του «Ζαμπόν»: Το... ασυγχώρητο λάθος τους και το έγγραφο της ΕΛΑΣ
Σε πλήρη εξέλικη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δολοφόνοι του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων στον Νέο Κόσμο.

Στον κύκλο των «εχθρών» του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη - γνωστού στη Greek Mafia και ως «Ζαμπόν» - αναζητούν οι Αρχές τους δράστες και τον εντολέα της μαφιόζικης εκτέλεσης στον Νέο Κόσμο.

Το θύμα, εκτελεστής και παράγοντας της εγχώριας μαφίας, παρόλο που επέβαινε σε θωρακισμένη BMW, δέχθηκε πλήθος βλημάτων από τους δύο εκτελεστές, ενώ στο σημείο εντοπίστηκαν 97 κάλυκες στη συντριπτική τους πλειονότητα από  καλάσνικοφ.

Αστυνομικοί κάνουν λόγο για ένα από τα «ακριβότερα» συμβόλαια θανάτου, ενώ η απώλειά του δεν αποκλείεται να φέρει «ανακατατάξεις» στον κόσμο της νύχτας.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει τώρα τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας.

Στοιχείο κλειδί είναι το καρέ στο οποίο διακρίνεται να πέφτει το full face ενός εκ των δολοφόνων και να αποκαλύπτονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Από εκτελεστής θύμα: Tότε τους πρόλαβε, τώρα... όχι

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Βαγγέλης Ζαμπούνης έχει σχεδόν αποκλειστικά... εχθρούς, ενώ κάποιοι από αυτούς είναι και πρώην συνεργάτες του.

Πέρα από τον μεγαλύτερο αντίπαλο της άλλοτε πανίσχυρης τριανδρίας, θεωρείται πως οι σχέσεις του είχαν διαρραγεί με το ίδιο το μεγάλο αφεντικό της «Greek Mafia», ενώ πολλοί του χρεώνουν ακόμα και την εκτέλεση του Βασίλη Στεφανάκου.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν πως σταδιακά με την απώλεια άλλων «αφεντικών», συγκέντρωσε ο ίδιος μεγάλη δύναμη, ενώ αυτή ακριβώς η τάση αυτονόμησής του του δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερες έχθρες

Αυτό που έχει τραβήξει περισσότερο το ενδιαφέρον των αστυνομικών είναι πως τον περασμένο Ιούνιο στο κλεμμένο τζιπ που εντοπίστηκε γεμάτο όπλα, σταθμευμένο κοντά στο πρατήριο καυσίμων του θύματος, εντοπίστηκε το DNA του «Ράμπο» και του κουνιάδου του «Νιόνιου» που είχαν πέσει θύματα μαφιόζικης εκτέλεσης έξω από το σπίτι τους στον Κορυδαλλό στις 7 Ιουνίου 2023.

Αυτό που πιστεύουν οι αστυνομικοί, είναι πως πιθανόν ο «Ράμπο» με τον «Νιόνιο» σχεδίαζαν από κοινού να «χτυπήσουν» τον «Ζαμπόν», όμως εκείνος το έμαθε και ουσιαστικά τους πρόλαβε.

Το ντοκουμέντο της ΕΛΑΣ

Ένα έγγραφο - ντοκουμέντο έφερε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα το Μega. Σε αυτό το έγγραφο της ΕΛΑΣ με το τίτλο «ΣΚΙΕΣ» αναφερόνται πρόσωπα που εμπλέκονταν στον πόλεμο της νύχτας.

Το έγγραφό έχει οκτώ ονόματα με πρώτο εκείνο του Βαγγέλη Ζαμπούνη.

Όπως σημειώνεται, η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε ξεκινήσει πριν από δυο χρόνια και περιλάμβανε επιτήρηση των συγκεκριμένων ποινικών και ταυτόχρονα κάποιες φιλικές ανακρίσεις προκειμένου να σταματήσει ο μέχρι τότε πόλεμος της νύχτας.

Μάλιστα, κάτι τέτοιο είχε επιτευχθεί για αρκετούς μήνες αλλά σταμάτησε για άγνωστους λόγους από την ΕΛΑΣ καθώς είχαν διατυπωθεί απόψεις πως η αστυνομία δεν θα πρέπει να έρχεται σε επαφή με νονούς της νύχτας.

Το τέλος του προγράμματος ωστόσο, σηματοδότησε έναν «νέο κύκλο αίματος»: Χαρακτηριστικό είναι πως το δεύτερο όνομα που αναφέρεται είναι εκείνου που δολοφονήθηκε προ μερικών μηνών στον Κορυδαλλό.

Συνολικά έχει ερευνηθεί το ενδεχόμενο το όνομα του θύματος να έχει εμπλακεί σε 11 συμβόλαια θανάτου από τα 24 που υπάρχουν από το 2017.

Ποτέ ωστόσο δεν αποδείχτηκε κάτι σε βάρος του, ενώ αντίθετα υπήρχαν μόνο κάποιες υπόνοιες. Μερικά από αυτά τα συμβόλαια αφορούσαν τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, μιας γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη αλλά και άλλα.

katagrafi