Ελλάδα

Φονική συμπλοκή στη Φλώρινα: Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει τον 30χρονο - Μαχαίρωσε και τον φίλο του θύματος, επιτέθηκε και σε αστυνομικούς

Φονική συμπλοκή στη Φλώρινα: Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει τον 30χρονο - Μαχαίρωσε και τον φίλο του θύματος, επιτέθηκε και σε αστυνομικούς Φωτογραφία: neaflorina.gr
Ο φίλος του 30χρονου και αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας προσπάθησε να τον προστατεύσει μπαίνοντας στη μέση.

Αποφασισμένος να σκοτώσει φαίνεται πως ήταν ο δράστης της φονικής συμπλοκής στη Φλώρινα.

Όλα συνέβησαν βράδυ το Σαββάτου (13/7) επί οδού Στεφάνου Δραγούμη 45 στη Φλωρινα και ενώ το 30χρονο θυμα καθόταν στα εξωτερικά τραπεζάκια καταστήματος μαζί με έναν φίλο του.

Ο 32χρονος που προφανώς τον παρακολουθούσε, στάθμευσε το αυτοκίνητο του σε κοντινή απόσταση και με άγριες διαθέσεις κρατώντας ένα μαχαίρι έτρεξε προς το μέρος του. Χωρίς να ανταλλάξουν κουβέντα άρχισε να τον καρφώνει σε σώμα και πρόσωπο. Ήταν αποφασισμένος να τον αποτελειώσει.

Ο φίλος του 30χρονου και αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας προσπάθησε να τον προστατεύσει μπαίνοντας στη μέση. Δέχθηκε και εκείνος χτυπήματα απο το μαχαίρι του δράστη στην πλάτη.

Τα δυο άτομα έπεσαν αιμόφυρτα στο έδαφος σφαδάζοντας από τους πόνους.

Τη στιγμή εκείνη και ενώ ο δράστης σε κατάσταση αμόκ κρατούσε το αιματοβαμμένο μαχαίρι, αστυνομικοί του τμήματος Φλώρινας που έκαναν περιπολία στην περιοχή σταμάτησαν προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν.

Ο 32χρονος επιτέθηκε στους αστυνομικούς και αποπειράθηκε να τους μαχαιρώσει. Μετά από αρκετά λεπτά κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και τελικώς να του περάσουν χειροπέδες και να τον οδηγήσουν στο τμήμα.

Το φονικό μαχαίρι κατασχέθηκε ενώ στο σπίτι του 32χρονου δράστη εντοπίστηκε ένα πιστόλι κρότου, μάρκας CHIAPPA, 9mm, μία γεμιστήρα, καθώς και δύο κάλυκες των 9mm.

Αυτό που όπλισε το χέρι του 32χρονου, όπως όλα δείχνουν, είναι ότι το θύμα είχε συνάψει σχέση με την πρώην κοπέλα του.

Ο 31χρονος που τραυματίστηκε στην πλάτη νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ενώ ο 30χρονος που δέχθηκε μαχαιριές σε όλο το σώμα και το πρόσωπο έχασε πολύ αίμα και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δε τα κατάφερε.