Ελλάδα

Πάτρα: Διασωληνωμένος στην ΜΕΘ σε σταθερή κατάσταση ο φοιτητής που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα

Πάτρα: Διασωληνωμένος στην ΜΕΘ σε σταθερή κατάσταση ο φοιτητής που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα
Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών νοσηλεύεται φοιτητής που νόσησε από μηνιγγίτιδα με αίτιο τον παθογόνο μηνιγγιτιδόκοκκο.

Διασωληνωμένος σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στην ΜΕΘ με μηνιγγίτιδα ο φοιτητής από το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών που εισήχθη την περασμένη Τετάρτη αρχικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας.  Υποβάλλεται σε εξατάσεις.

Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του

Πρόκειται για πρωτοετή φοιτητή του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του πανεπιστημίου Πατρών. Ο φοιτητής που νοσεί με μηνιγγίτιδα βρέθηκε στο σπίτι του σε κακή κατάσταση. Αρχικά, μεταφέρθηκε στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΠΓΝΠ, ωστόσο στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου και διασωληνώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η κατάστασή του είναι σταθερή. Σύμφωνα με την αντιπρύτανη φοιτητικής μέριμνας του πανεπιστημίου Πατρών, λόγω της νόσησης του φοιτητή με μηνιγγίτιδα, ελήφθησαν όλα τα υγειονομικά μέτρα που ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο. Εξήγησε πως ελέγχθηκαν οι στενές επαφές του φοιτητή, ενώ πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για παρακολούθηση συμπτωμάτων που μπορεί να σχετίζονται με τον ιό της μηνιγγίτιδας.