Ελλάδα

Για να πιουν καφέ κόβουν τον δρόμο σε ΑμεΑ: Πάνε «περίπατο» πεζοδρόμια, διαβάζεις πεζών και αναπήρων

Για να πιουν καφέ κόβουν τον δρόμο σε ΑμεΑ: Πάνε «περίπατο» πεζοδρόμια, διαβάζεις πεζών και αναπήρων
Αυτοκίνητα και μηχανάκια παρκαρισμένα πάνω σε πεζοδρόμια, ράμπες αναπήρων και διαβάσεις, το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης και της κακής οδικής συμπεριφοράς εξακολουθεί να υφίσταται.

Παρά την ευαισθητοποίηση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με φωτογραφίες και αναρτήσεις, τα πράγματα αντί να έχουν αλλάξει προς το καλύτερο, έχουν γίνει χειρότερα.

Στο επιτόπιο ρεπορτάζ που πραγματοποίησε το Dnews στο κέντρο της Αθήνας, όπως στην Ομόνοια, στο Μεταξουργείο, στο Κολωνάκι, και γενικότερα πέριξ του Συντάγματος, απεικονίζεται η θλιβερή πραγματικότητα. Ασυνείδητοι οδηγοί παρκάρουν όπου βρουν χωρίς να σκεφτούν το διπλανό τους. Αγανακτισμένοι πολίτες μέσω του Dnews εκφράζουν τα παράπονα τους για το πρόβλημα που παραμένει άλυτο.

parking381

Ο αδερφός της Μαρίας αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Η ίδια περιγράφει τον καθημερινό γολγοθά που βιώνουν για μία απλή βόλτα. «Πριν μία εβδομάδα τσακώθηκα με έναν οδηγό ο οποίος είχε παρκάρει πάνω σε ράμπα αναπήρων. Αγανάκτησα περιμέναμε 10 λεπτά και εκείνος ήταν απέναντι στο καφέ και συζητούσε ενώ έβλεπε ότι προσπαθούσαμε να περάσουμε.

Άρχισα να φωνάζω και η απάντηση του ήταν σιγά πως κάνεις έτσι. Προφανώς δεν υπάρχει καμία στήριξη από τις αρχές παρόλα αυτά για εμένα ξεκινούν όλα από την παιδεία που έχουμε ως λαός και την έλλειψη συνείδησης. Είναι κάτι που με στεναχωρεί πραγματικά και όπως βλέπω η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο».

parking383 neo

«Ο κόσμος ευαισθητοποιείται μόνο στο πληκτρολόγιο»

Κατά την άποψη του ο κ. Διονύσης θεωρεί πως η δραστηριότητα που υπάρχει στα social media δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα.

«Ανεβάζουν όλοι βίντεο, γράφουν σχόλια, φωνάζουν, έπειτα βγαίνεις έξω και βλέπεις ότι όλοι παρκάρουν όπου βρουν. Στα πεζοδρόμια, στις διαβάσεις, στης ράμπες αναπήρων, χωρίς καμία ενοχή. Εγώ προσωπικά δεν αντιμετωπίζω κάποιο κινητικό πρόβλημα ή κάτι παρόμοιο, ωστόσο οφείλουμε όλοι μας να σκεφτόμαστε τους συνανθρώπους μας. Όπως και τους ηλικιωμένους, τους γονείς με τα κορίτσια και γενικότερα όλους. Όχι απλά δεν μπορείς να περπατήσεις, δεν μπορείς ούτε να περάσεις και αν πεις και κάτι, σε τραμπουκίζουν», δηλώνει στα Dnews.

parking3811