Ελλάδα

Χειροπέδες σε δύο Καυκάσιους για τις εκτελέσεις Σκαφτούρου, Ρουμπέτη - Εχουν ταυτοποιηθεί κι άλλοι

Χειροπέδες σε δύο Καυκάσιους για τις εκτελέσεις Σκαφτούρου, Ρουμπέτη - Εχουν ταυτοποιηθεί κι άλλοι Φωτογραφία: EUROKINISSI
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις υποθέσεις των συμβολαίων θανάτου της Greek Mafia, καθώς η ΕΛΑΣ προχώρησε σε συλλήψεις για τις εκτελέσεις των Γιάννη Σκαφτούρου και Βασίλη Ρουμπέτη.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ αξιοποιώντας πληροφορίες, έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές και συλλήψεις δύο ανδρών -κατά τις πρώτες πληροφορίες Καυκάσιων-, σε μια σπάνια περίπτωση για το οργανωμένο έγκλημα, έχουν γίνει επίσης ταυτοποιήσεις και άλλων κατά τις ίδιες πληροφορίες.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος που είχε εκτελέσει στα Σκούρτα Βοιωτίας, στην αυλή του εξοχικού του, τον Απρίλιο του 2022. Υπενθυμίζεται ότι ο 55χρονος Γιάννης Σκαφτούρος, γνωστός και ως «Θείος Τζο» στο χώρο της «Greek Mafia», έπεσε νεκρός τη Δευτέρα του Πάσχα μετά από καταιγισμό πυρών στο εξοχικό του στα Δερβενοχώρια, στη Βοιωτία, μπροστά στα μάτια των συγγενών του. Από τη δολοφονική επίθεση τραυματίστηκε επίσης η 22χρονη κόρη του, αλλά και ο 45χρονος συμπέθερός του, επίσης γνώριμος των Αρχών για διάφορα αδικήματα.

Ο Βασίλης Ρουμπέτης ή «ταρίφας» ή «Ράμπο της θύρας 7», είχε διατελέσει συνεργάτης των επίσης δολοφονημένων «πρωταγωνιστών», Βασίλη Στεφανάκου και Γιάννη Σκαφτούρου, και εκτελέστηκε στον Κορυδαλλό, το 2023, μαζί με τον γαμπρό του.

Ο Ρουμπέτης το 2009 είχε συλληφθεί για την υπόθεση Μιχάλη Φιλόπουλου, του οπαδού του Παναθηναϊκού που είχε μαχαιρωθεί μέχρι θανάτου σε άγρια συμπλοκή οπαδών τον Μάρτιο του 2007 στη Λεωφόρο Λαυρίου στα Γλυκά Νερά.Παράλληλα, ήταν γνώριμος και στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, λόγω των επαφών που φερόταν να έχει με κυκλώματα ανθρώπων της νύχτας που εκβίαζαν καταστηματάρχες σε Γλυφάδα, Χαϊδάρι και Κορυδαλλό. Είχε εμπλακεί μάλιστα και σε υπόθεση συμβολαίου θανάτου εις βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΛ.ΑΣ. για 250.000 ευρώ.