Ελλάδα

Για πρώτη φορά στη φυλακή βασανιστής ζώων: Είχε σοκάρει το πανελλήνιο με τη δράση του στον Βοτανικό

Για πρώτη φορά στη φυλακή βασανιστής ζώων: Είχε σοκάρει το πανελλήνιο με τη δράση του στον Βοτανικό Φωτογραφία: beauty_of_nature από το Pixabay
Ο 33χρονος που είχε βασανίσει μέχρι θανάτου δύο γατάκια στον Βοτανικό βρίσκεται πλέον στη φυλακή: Πρόκειται για τη δεύτερη μόλις καταδίκη ανθρώπου για θανάτωση ζώου, με την πρώτη να είναι αυτή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Για πρώτη φορά ένας βασανιστής και δολοφόνος ζώων μπαίνει στη φυλακή στην Ελλάδα. Η εισαγγελέας δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και τον καταδίκασε σε οκτώ χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή και πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Ήταν πίσω στον Φεβρουάριο του 2023 όταν κάμερα ασφαλείας κατέγραφε τον 33χρονο να ρίχνει με μανία το γατάκι στο δρόμο.

Το βίντεο ντοκουμέντο έδειχνε τη γάτα να βασανίζεται μέχρι θανάτου στα χέρια του: Πιο συγκεκριμένα εμφάνιζε τον νεαρό να μπαίνει σε πυλωτή πολυκατοικίας, ενώ για λίγα δευτερόλεπτα ακούγονταν οι ήχοι από τα χτυπήματα και οι κραυγές της γάτας, που ξεσήκωσαν τους ενοίκους.

Οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν και ο άνδρας συνελήφθη, ενώ μετά από έρευνα στο σπίτι του είχαν βρεθεί ακόμη πέντε νεκρές γάτες.

Στην αρχή είχε υποστηρίξει πως δεν ήταν αυτός στο βίντεο ενώ μετά είπε πως ήταν εκείνος αλλά «δεν έγινε και κάτι, απλώς τα λέγαμε με τη γάτα».