Ελλάδα

Χαλκίδα: Τον δολοφόνησε με δύο μαχαίρια, το παρασκήνιο και η εμμονή που οδήγησε στο φονικό

Χαλκίδα: Τον δολοφόνησε με δύο μαχαίρια, το παρασκήνιο και η εμμονή που οδήγησε στο φονικό
Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της άγριας δολοφονίας στη Χαλκίδα, με θύμα έναν 42χρονο.

Η 39χρονη η οποία μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 42χρονο επιχειρηματία της περιοχής, είναι οικογενειακή φίλη του ζευγαριού και φέρεται να ήταν ερωτευμένη με το θύμα.

Σοκαρισμένη η γυναίκα του θύματος, καθώς ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του συζύγου της.

«Μια γυναίκα σκοτώνει τον άντρα μου».

Με αυτή τη φράση, η σύζυγος του 43χρονου ξυλουργού στη Χαλκίδα, προσπάθησε να εξηγήσει στην Άμεση Δράση τα όσα διαδραματίζονταν έξω από το σπίτι της, όπου μια 39χρονη κατακρεούργησε τον άντρα της.

Το χρονικό της δολοφονίας στη Χαλκίδα

Ήταν 07:55 το πρωί του Σαββάτου όταν το Κέντρο Επιχειρήσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας ενημερώθηκε τηλεφωνικά από γυναίκα, η οποία μιλούσε σπαστά Ελληνικά, ότι επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλκίδα, δίπλα από το 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, λαμβάνει χώρα επεισόδιο με μαχαίρι, μεταξύ άνδρα και γυναίκας.

Πέντε λεπτά αργότερα πραγματοποιήθηκε κλήση στην Αστυνομία από γυναίκα, που δήλωσε ότι διαμένει στην οδό 28ης Οκτωβρίου και βλέπει από το μπαλκόνι της οικίας της γυναίκα να μαχαιρώνει τον άνδρα της.

Την 08.01 ώρα, πραγματοποιήθηκε και άλλη κλήση από άγνωστο άνδρα για το ίδιο επεισόδιο.

Σε λίγα λεπτά έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί που εντόπισαν αιμόφυρτο άντρα στη μέση του δρόμου, σε εμβρυακή στάση, φέροντας μαχαίρι στην αριστερή ωμοπλάτη και με αίματα στο σώμα.

Στο σημείο κλήθηκε σταθμός του ΕΚΑΒ, ο ιατρός του οποίου διαπίστωσε τον θάνατο του 43χρονου.

Οι μαρτυρίες αναφέρουν πως η 38χρονη γυναίκα του επιτέθηκε με δύο μαχαίρια: τη μία φορά την ώρα που εκείνος έμπαινε στο αμάξι του ώστε να πάει στη δουλειά του και στη συνέχεια φαίνεται πως ο άντρας αιμόφυρτος προσπάθησε να ξεφύγει αλλά λίγα μέτρα πιο πέρα του επιτέθηκε ξανά με το δεύτερο μαχαίρι που κρατούσε και του προκάλεσε τα θανάσιμα τραύματα.

«Ήταν ερωτευμένη μαζί του αλλά ποτέ δεν ειχαν σχέση»

Ο δικηγόρος του θύματος επισήμανε ότι η 39χρονη ήταν ερωτευμένη με το θύμα, διευκρινίζοντας ότι υπήρχε και οργή γιατί εκείνος δεν ενέδιδε, κατάσταση η οποία του θυμίζει τη φράση «αν δε σε έχω εγώ δε θα σε έχει κανείς».

Ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός ότι το φερόμενη ως δράστης και το θύμα δεν είχαν ποτέ ερωτική σχέση.

Υπενθύμισε ακόμα ότι το θύμα το 2021, όταν του ζήτησε τη βοήθειά του, ήταν νιόπαντρος: «Από τα τέλη του 2021 το θύμα είχε έρθει στο γραφείο του «ζητώντας να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει τις πιέσεις, «τα ερωτικά καλέσματα», της φερόμενης ως δράστιδας».

«Ποτέ δεν υπήρξε επίσης καβγάς το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας» διευκρίνισε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.