Ελλάδα

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου αγνοούμενου που παρασύρθηκε από χείμαρρο

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου αγνοούμενου που παρασύρθηκε από χείμαρρο Φωτογραφία: EUROKINISSI
Για όγδοη συνεχόμενη ημέρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της τοπικής κοινότητας, Πλουτοχώρι της Ηλείας, για τον εντοπισμό του 45χρονου οδηγού αυτοκινήτου που παρασύρθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας από ορμητικά νερά χειμάρρου.

Στις έρευνες που πραγματοποιούνται και σήμερα μετέχουν συνολικά 22 πυροσβέστες από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Ηλείας, από την 6η ΕΜΟΔΕ και από την 6η ΕΜΑΚ Πάτρας, μαζί με δύο σωστικές λέμβους και οκτώ οχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις έρευνες χρησιμοποιούνται και μηχανήματα ώστε να απομακρυνθούν φερτά υλικά και χώματα τόσο κατά μήκος του χειμάρρου της Κόβιστας όσο και από τις παρόχθιες περιοχές. Παράλληλα, ελέγχονται και σημεία του γειτονικού ποταμού Αλφειού.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το ζευγάρι φαίνεται να επιχείρησε να διασχίσει το γεφύρι στην είσοδο του χωριού και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. 30 μέτρα πριν τη γέφυρα, τα νερά οδήγησαν το όχημα στην αριστερή πλευρά του δρόμου όπου σφήνωσε πάνω σε ένα κράσπεδο, με αποτέλεσμα να μην ανοίγει η πόρτα του οδηγού.

Η πίεση του νερού ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε όμως ούτε την πόρτα της συνοδηγού να ανοίξει αναφέρει το ilialive.gr. Άμεσα ζήτησαν βοήθεια και μεγάλα οχήματα του δήμου ξεκίνησαν για το σημείο. Ωστόσο, το κράσπεδο δεν άντεξε την πίεση, έσπασε και το αυτοκίνητο έπεσε στον χείμαρρο.

Οι δύτες της ΕΜΑΚ ερεύνησαν το αυτοκίνητο όσο βρισκόταν κάτω από τα νερά του ποταμού αλλά και όταν με μηχάνημα έργου ανασύρθηκε στην όχθη και δε βρήκαν κανένα ίχνος από τον οδηγό. Το άψυχο σώμα της γυναίκας εντοπίστηκε 1,5 χλμ μακριά από το σημείο όπου παρασύρθηκε το ΙΧ στο οποίο επέβαινε το ζευγάρι, ενώ περίπου 300 μ. μακριά από τη σορό της, βρέθηκε το όχημα.