Ελλάδα

Μεσολόγγι: Πυροβόλησαν τον Μπάμπη στην πλάτη και τα πόδια

eurokinissi eurokinissi
Η σορός του Μπάμπη Κούτσικου, ο οποίος ήταν αγνοούμενος από τις 4 Ιανουαρίου 2024 στο Μεσολόγγι, βρέθηκε με τραύματα από πυροβολισμούς στην πλάτη και στα πόδια.

Νωρίτερα, προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του ο 50χρονος κρεοπώλης για την υπόθεση της δολοφονίας του Μπάμπη, η σορός του οποίου βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου σε βάλτο, στην περιοχή Ευαγγελίστρια.

Σε βάρος του κρεοπώλη από το Μεσολόγγι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, όμως ο ίδιος δεν έχει ομολογήσει.

Όταν ο 50χρονος βγήκε από τα δικαστήρια και επιβιβάστηκε στην κλούβα, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ο συγκεντρωμένος κόσμος φώναζε και τον έβριζε.

Σε πολύ προχωρημένη σήψη βρέθηκε στην περιοχή Κάμπος Ευηνοχωρίου, στην Ευαγγελίστρια, η σορός του Μπάμπη Κούτσικου.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι τόσο προχωρημένη η σήψη που ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί πώς προέκυψε ο θάνατος του 31χρονου που είχε εξαφανιστεί πριν από 18 ημέρες.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η σορός φέρει τραύματα από κυνηγετική καραμπίνα, καθώς ο Μπάμπης Κούτσικος φέρεται να έχει πυροβοληθεί αρκετές φορές, χωρίς  να μπορεί να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός.

Προφυλακιστέος ο 50χρονος κρεοπώλης για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, δεν ομολόγησε

Προφυλακίστηκε ο 50χρονος κρεοπώλης, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, μετά από παραμονή για αρκετές ώρες στον ανακριτή.

Προφυλακίστηκε ο 50χρονος κρεοπώλης, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 31χρονου στο Μεσολόγγι.

Την πρώτη μακροσκοπική εξέταση από τον ιατροδικαστή περιμένουν οι αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν αποκλείσει την περιοχή όπου βρέθηκε η σορός του άνδρα, σε θέση πρηνηδόν, σε βαλτώδη περιοχή με καλαμιές, ανατολικά της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου. Το σημείο είναι κοντά στην περιοχή των πρώην ΤΕΙ, όπου τις προηγούμενες ημέρες είχαν εντοπιστεί σήματα κινητών τηλεφώνων.

Η σορός βρέθηκε κατά την διάρκεια ερευνών από πραγματογνώμονα που είχε οριστεί, με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, ο οποίος είχε μυρίσει ρούχα του 31χρονου. Μαζί με τον πραγματογνώμονα ήταν ένας αστυνομικός και ένας πυροσβέστης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός φέρεται να ανήκει στον 31χρονο που αγνοείται από την 4η Ιανουαρίου, όπως προκύπτει από το μπουφάν και τα ρούχα που φορούσε.

Ωστόσο, αναμένονται οι διαδικασίες ταυτοποίησης, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μετά την μεταφορά της σορού στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών, όπου θα πραγματοποιηθεί και νεκροψία-νεκροτομή για τον προσδιορισμό των αιτιών του θανάτου.

Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει τον χώρο όπου βρέθηκε η σορός, για να πραγματοποιήσουν έρευνες, για τον εντοπισμό ευρημάτων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχαν εντοπιστεί μέχρι αργά το απόγευμα, κάποιο όπλο ή κινητό τηλέφωνο.

Λίγες ώρες νωρίτερα, βρέθηκε η σορός του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου.

Ένας από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στις έρευνες εντοπισμού του Μπάμπη από το Μεσολόγγι, ανέφερε ότι η σορός του Μπάμπη από το Μεσολόγγι εντοπίστηκε μέσα στο νερό και ήταν σκεπασμένη με βαρύ αντικείμενο.

Μέσα σε βάλτο στην περιοχή Κάμπος Ευηνοχωρίου, στην Ευαγγελίστρια, εντοπίστηκε η σορός του Μπάμπη Κούτσικου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τη σορό εντόπισε εθελοντής με τον σκύλο του. Η σορός είναι μπρούμυτα, έχει εμφανή ίχνη σήψης και είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση λόγω των αλλοιώσεων που επιφέρει η πολυήμερη παραμονή στο βάλτο.

Στο σημείο μετέβη ο ιατροδικαστής Πατρών ο οποίος πραγματοποίησε την αυτοψία του χώρου.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του Μπάμπη Κούτσικου που έχει εξαφανιστεί από τις 4 Ιανουαρίου συμμετείχε ειδική ομάδα με τρεις σκύλους, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι να εντοπίζουν ανθρώπινα υπολείμματα, ακόμη και σε βάθος πολλών μέτρων.

Όλα αυτά ενώ ο 50χρονος κρεοπώλης, βασικός ύποπτος για την υπόθεση εξαφάνισης του Μπάμπη Κούτσικου, απολογείται στον ανακριτή από τις 12:00 της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου.

Από την πρώτη στιγμή ο κρεοπώλης έπεφτε σε συνεχείς αντιφάσεις για τα όσα προηγήθηκαν πριν την εξαφάνιση του Μπάμπη Κούτσικου, ωστόσο, ο ίδιος δεν έχει ομολογήσει προς το παρόν.

Πάντως, είναι άγνωστο εάν ο ίδιος υπέδειξε την περιοχή που βρέθηκε η σορός ή εάν το ανακάλυψαν οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι της αστυνομίας.

Η στιγμή που η μητέρα του Μπάμπη μαθαίνει για τον εντοπισμό της σορού

Τραγικές στιγμές έξω από τα δικαστήρια του Μεσολογγίου, όταν η μητέρα του Μπάμπη πληροφορήθηκε ότι βρέθηκε η σορός του παιδιού της, το απόγευμα της Δευτέρας.

«Το παιδί μου...» ούρλιαξε η μητέρα του Μπάμπη, που είχε εξαφανιστεί από το Μεσολόγγι στις 4 Ιανουαρίου.

Η σορός του 31χρονου εντοπίστηκε στην περιοχή Ευαγγελίστρια, όπου είχαν εστιάσει οι Αρχές τις έρευνες τους, το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου.

Οι συγγενείς του Μπάμπη περίμεναν έξω από τα δικαστήρια του Μεσολογγίου να ολοκληρωθεί η απολογία του κρεοπώλη, όταν η μητέρα του 31χρονου, αλλά και όλη η οικογένεια, έμαθαν την τραγική είδηση.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο Μπάμπης Κούτσικος εξαφανίστηκε στις 4 Ιανουαρίου. Ο άντρας πήρε στις 20:20 τον νεαρό από το σπίτι του και τον άφησε 10 λεπτά αργότερα στη διασταύρωση των ΤΕΙ, στην παλιά εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Ωστόσο, επέστρεψε στο σπίτι του μία ώρα μετά, στις 21:30 το βράδυ, αν και πρόκειται για μία απόσταση μόλις 7 λεπτών.

Το κενό αυτής της μιας ώρας, τον έβαλε στο μικροσκόπιο των αστυνομικών, που ερευνούν την υπόθεση. Μάλιστα, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει κενά και ασάφειες στα όσα έχει υποστηρίξει ο 50χρονος για το χρονικό αυτό διάστημα, ενώ οι κάμερες έχουν πιάσει το όχημά του να κινείται προς το Μεσολόγγι και όχι προς τον Άγιο Θωμά, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται. Φέρεται, λοιπόν, να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ο 50χρονος προσήχθη την Πέμπτη στο δικαστικό μέγαρο Μεσολογγίου, ώστε να απολογηθεί για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο, ενώ έλαβε προθεσμία για σήμερα Δευτέρα. Νωρίτερα, η ΕΛ.ΑΣ. είχει προχωρήσει στη σύλληψή του, σε εκτέλεση εντάλματος του ανακριτή Μεσολογγίου.

Ο κρεοπώλης απολογείται από τις 12:00 της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου και πριν ολοκληρωθεί η απολογία του, υπήρξε η εξέλιξη με την εύρεση της σορού του 31χρονου Μπάμπη.