Ελλάδα

Μεσολόγγι: Αναζητούν την καραμπίνα και το κινητό του Μπάμπη - «Έχω τα χέρια μου καθαρά» επιμένει ο κρεοπώλης

Μεσολόγγι: Αναζητούν την καραμπίνα και το κινητό του Μπάμπη - «Έχω τα χέρια μου καθαρά» επιμένει ο κρεοπώλης Φωτογραφία: EUROKINISSI
Με τη συμμετοχή του Στρατού συνεχίζονται οι έρευνες στο Μεσολόγγι για την υπόθεση της δολοφονίας του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου.

Με ανιχνευτές μετάλλων και μαγνήτες, ομάδα του Στρατού «χτενίζει» σπιθαμή προς σπιθαμή τη βαλτώδη περιοχή στον κάμπο Ευηνοχωρίου, που βρέθηκε νεκρός ο 31χρονος. Το δεκάβολο φυσίγγιο από μονόκαννο κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποιείται στο κυνήγι αγριογούρουνου και το οποίο εντοπίστηκε σε απόσταση 4 μέτρων από τη σορό έχει σταλεί για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Ωστόσο, ταυτοποίηση μπορεί να γίνει μόνο, εφόσον βρεθεί και η καραμπίνα.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για την ανεύρεση του κινητού τηλεφώνου του θύματος, προκειμένου να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα για τις συνομιλίες που είχε με τον βασικό ύποπτο για τη δολοφονία του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το όπλο του θύματος προέρχονται τα φυσίγγια με τα οποία πυροβολήθηκε και παραμένει άγνωστο το πώς ο δράστης απέσπασε το όπλο από τον 31χρονο και τον πυροβόλησε. Το δεκάβολο φυσίγγιο από μονόκαννο κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποιείται στο κυνήγι αγριογούρουνου και το οποίο εντοπίστηκε σε απόσταση 4 μέτρων από τη σορό έχει σταλεί για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Ωστόσο, ταυτοποίηση μπορεί να γίνει μόνο, εφόσον βρεθεί και η καραμπίνα. Την ίδια στιγμή, οι αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τυχόν δείγματα DNA στο θύμα που ενδεχομένως ανήκουν στον κρεοπώλη.

Το... τεφτέρι του Μπάμπη με τα ποσά και τα 3.000 ευρώ του κρεοπώλη

Όπως αναφέρει ο Alpha, ο 31χρονος είχε στην κατοχή του ένα τετράδιο στο οποίο έγραφε ποσά και μέσα στο οποίο βρισκόταν και το όνομα του 50χρονου δολοφόνου του, δίπλα στο οποίο υπήρχε το ποσό των 3.000 ευρώ. Όμως, αυτό έρχεται σε αντιδιαστολή με όσα ισχυριζόταν η οικογένεια του 31χρονου, καθώς έκανε λόγο για χρέος 17.000 ευρώ ενώ από την πλευρά του ο κρεοπώλης ανέφερε πως είχε ξεπληρώσει τον δανεισμό. "Μου είχε δανείσει 6.500 ευρώ τον Ιούνιο και άλλα 1.000 ευρώ στα τέλη Σεπτέμβρη. Τα 6.500 ευρώ, που μου τα έστειλε μέσω τραπέζης, του τα έδωσα στο χέρι μετά τον Δεκαπενταύγουστο και τα 1.000 ευρώ του τα επέστρεψα μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων" ανέφερε ο κρεοπώλης.

«Έχω τα χέρια μου καθαρά» επιμένει ο κρεοπώλης μέσα από την φυλακή

Ο κρεοπώλης εμμένει στην άποψή του ότι είναι αθώος, λέγοντας στους αστυνομικούς πως: «έχω καθαρά χέρια. Δεν έκανα εγώ το έγκλημα». Ο 50χρονης κρεοπώλης βρίσκεται πλέον στον Κορυδαλλό έπειτα από την απόφαση προφυλάκισής του για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι.

Οι αντιδράσεις στη φυλακή και η απειλή για αυτοκτονία

Σύμφωνα με το Star, ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε αρχικά στην ψυχιατρική κλινική της φυλακής, ενώ την ώρα της μεταγωγής του, κρατούμενοι φώναξαν «φέρτε τον εδώ, θα τον κανονίσουμε εμείς». Τότε ακούγοντας τα λόγια τους, ο 50χρονος φέρεται να γύρισε στους αστυνομικούς και να τους είπε «θα αυτοκτονήσω». Σύμφωνα με τις ίδιες πήγες, ο κρεοπώλης μεταφέρθηκε σε άλλον, προστατευμένο χώρο, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε κι ο εισαγγελέας προκειμένου να αποφασίσει αν ο άνδρας θα παραμείνει στις συγκεκριμένες φυλακές ή θα μεταφερθεί αλλού.