Διεθνή

Τριπλή εν ψυχρώ δολοφονία σε κουρείο στη Λισαβόνα

Τριπλή εν ψυχρώ δολοφονία σε κουρείο στη Λισαβόνα Φωτογραφία: x
Σπάνια καταγράφονται εν ψυχρώ δολοφονίες στην Πορτογαλία, η οποία θεωρείται μια από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο.

Τρεις άγνωστοι άνδρες, τράπηκαν σε φυγή, αφού δολοφόνησαν εν ψυχρώ δύο άνδρες και μια γυναίκα, το μεσημέρι, της Τετάρτης, σε συνοικία της Λισαβόνας.

Οι δράστες στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο. Οι δολοφονίες σημειώθηκε στην συνοικία Πένια ντε Φράνσα.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι δύο από τα θύματα πυροβολήθηκαν στο κεφάλι, υποδηλώνοντας μαφιόζικη εκτέλεση. Τα θύματα ήταν ηλικίας από 24 ως 43 ετών.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Correio da Manhã, νεκροί είναι ένας κομμωτής και ένα ζευγάρι –πελάτες του καταστήματος.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι τρεις άνθρωποι πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν, ενώ οι δράστες – τρεις άνδρες – τράπηκαν σε φυγή», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πηγή τη αστυνομίας. Το κίνητρο της δολοφονίας παραμένει άγνωστο.

Σημειώνεται ότι σπάνια καταγράφονται εν ψυχρώ δολοφονίες στην Πορτογαλία, η οποία θεωρείται μια από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο. Όμως τα τελευταία χρόνια οι δείκτες εγκληματικότητας έχουν αυξηθεί.

Η Πορτογαλία κατατάσσεται 7η στη λίστα Global Peace Index με τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο αλλά σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση των πορτογαλικών αρχών το 2023 πέρυσι καταγράφηκαν 14.022 βίαια εγκλήματα, αριθμός αυξημένος κατά 5,6% σε σύγκριση με το 2022, ενώ πάνω από το 1/3 αυτών σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Λισαβόνας.