Ελλάδα

Πιάστηκε στα «πράσα» βαποράκι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πάτρας και 20 «πελάτες»

Πιάστηκε στα «πράσα» βαποράκι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πάτρας και 20 «πελάτες»
Στα «πράσα» έπιασε η Ασφάλεια Πατρών έναν 22χρονο φοιτητή και τον συνεργό του που διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες στο Πανεπιστήμιο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή

Η Ασφάλεια Πατρών προέβη χθες Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 στη σύλληψη ενός 22χρονου φοιτητή με καταγωγή από τη Γεωργία που φέρεται να διέμενε στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου και ένας 25χρονος με καταγωγή από την Αλβανία που έμενε στην περιοχή του Ρίου.

Όπως γίνεται γνωστό, οι νεαροί είχαν αναπτύξει πλούσια δράση διακίνησης κάνναβης, την οποία και παρατηρούσε εδώ και καιρό η ΕΛΑΣ, ωσότου συλλέξει τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών. Σύμφωνα με έγκυρες αστυνομικές πληροφορίες, οι δύο νεαροί διακινούσαν τις ναρκωτικές ουσίες εντός του Πανεπιστημίου Πατρών και συγκεκριμένα της Εστίας. Οι νεαροί είχαν εστιάσει τη δράση τους κοντά στο Πανεπιστήμιο, καθώς μπορούσαν να βρουν σημεία μακριά από αδιάκριτα βλέμματα για να κάνουν τις «πωλήσεις» τους, ενώ παράλληλα υπήρχε πληθώρα ενδιαφερόμενων φοιτητών που ήθελαν να αγοράσουν το «εμπόρευμά» τους.

Η ΕΛΑΣ είχε διαπιστώσει ότι στο πελατολόγιο των δύο συλληφθέντων βρίσκονταν τουλάχιστον 100 άτομα από την ευρύτερη περιοχή.

Από την έρευνα των αστυνομικών, διακριβώθηκε ότι ο ένας συλληφθείς με την ιδιότητα του φοιτητή εκπαιδευτικής δομής και ο συνεργός του, ενέχονται τους τελευταίους τέσσερις μήνες, σε 103 περιπτώσεις αγοραπωλησίας ναρκωτικών ουσιών, έχοντας διακινήσει συνολικά 214 γραμμάρια κάνναβης.

Κατά τη διάρκεια ερευνών στο δωμάτιο του 22χρονου, οι Αρχές εντόπισαν 81 γραμμάρια κάνναβης, ενώ στη συνέχεια της διαδικασίας κατά την έρευνα στο σπίτι του 25χρονου στο Ρίο, οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών που εκτιμήθηκε πως ξεπερνούσαν το 1.100 γραμμάρια. 

Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των δυο συλληφθέντων στην εκπαιδευτική δομή στην Πάτρα και σε σπίτι στο Ρίο Πατρών, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

  • 1.181 γραμμάρια κάνναβης, 2.350 ευρώ,
  • 1 λειτουργική ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
  • 3 κινητά τηλέφωνα.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι κατηγορούμενοι από την διακίνηση των κατασχεθέντων ναρκωτικών ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 9.500 ευρώ.

Οι συλλήψεις έγιναν κοντά στην περιοχή του εκπαιδευτικού ιδρύματος, ενώ οι έρευνες για την ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων διακινητών συνεχίζονται από την ΕΛΑΣ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ κατασχέθηκε μια μοτοσικλέτα ως μέσο διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών. Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης
Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.