Ελλάδα

Κακοκαιρία Avgi: Εγκλωβισμένοι οδηγοί και πεζοπόροι στην Πάρνηθα – Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού

Κακοκαιρία Avgi: Εγκλωβισμένοι οδηγοί και πεζοπόροι στην Πάρνηθα – Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού
Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγών και πεζοπόρων βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πάρνηθα και Φυλή, καθώς τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας Avgi.

Τσουχτερό κρύο, χιονοπτώσεις και σφοδροί άνεμοι συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας, με τη θερμοκρασία να έχει σημειώσει μεγάλη πτώση. Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, πεζοπόροι ανέβηκαν στην Πάρνηθα και παραμένουν εκεί αποκλεισμένοι με αλπινιστές της ΕΜΑΚ να επιχειρούν για τον απεγκλωβισμό τους.

Ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός τους 

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές, καθώς τα μεσάνυχτα εγκλωβίστηκαν οδηγοί που θέλησαν να δουν τα χιόνια στην Πάρνηθα. Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, στην Πάρνηθα – στον δρόμο μεταξύ του τελεφερίκ και του καζίνο – είχαν εγκλωβιστεί περίπου 15 αυτοκίνητα από τη χιονόπτωση που έφερε στο πέρασμά της η κακοκαιρία Avgi, καθώς οι οδηγοί αγνόησαν τις οδηγίες των Αρχών και επιχείρησαν να ανέβουν με τα αυτοκίνητά τους στο βουνό, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν. Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση με τα περισσότερα αυτοκίνητα να απεγκλωβίζονται από τις Αρχές το πρωί της Τετάρτης.

Κόλλησαν στα χιόνια χωρίς αλυσίδες

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής  απεγκλώβισε 4 άτομα από το αυτοκίνητό τους στην περιοχή της Φυλής, τα οποία παγιδεύτηκαν καθώς δεν είχαν μαζί τους τις υποχρεωτικές αντιολισθητικές αλυσίδες. Αργότερα, στην ίδια περιοχή, η Πυροσβεστική κλήθηκε ξανά, αυτήν τη φορά για να απεγκλωβίσει τρία άτομα, τα οποία ακινητοποιήθηκαν στο χιόνι, αφού, ούτε σε αυτήν την περίπτωση, είχαν μαζί τους αλυσίδες.