Ελλάδα

Αντώνης Ρέμος: Το παράπονο του από την... ΑΑΔΕ, ποια είναι τα επόμενα νομικά του βήματα

Αντώνης Ρέμος: Το παράπονο του από την... ΑΑΔΕ, ποια είναι τα επόμενα νομικά του βήματα Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε για λογαριασμό του Αντώνη Ρέμου και εξέφρασε τα παράπονα του γνωστού τραγουδιστή: Οι Αρχές του έχουν δεσμεύσει κινητή και ακίνητη περιουσία ύψους 1,5 εκατ. ευρώ

Για τις σοβαρές καταγγελίες για φοροδιαφυγή εις βάρος του Αντώνη Ρέμου και τα επόμενα νομικά του βήματα, μίλησε ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος - ξεκαθαρίζοντας πως δεν τον κατονομάζει λόγω της επιθυμίας του ίδιου του κατηγορούμενου.

Ο Αντώνης Ρέμος «δεν ζητάει ιδιαίτερη μεταχείριση», υποστήριξε. «Ό,τι ισχύει για όλους τους Έλληνες, θέλει να ισχύσει και για τον ίδιο».

«Μέχρι στιγμής έχουμε ενημέρωση ότι έχουν δεσμευτεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί», σημείωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, υπογραμμίζοντας πως τώρα είναι αναγκασμένος να δανειστεί για να μπορέσει να ζήσει.

Διαψεύδοντας πως ο καλλιτέχνης δήλωνε εισοδήματα 50.000 ευρώ για πέντε χρόνια, μετέφερε στη συνέχεια  το παράπονό του: 

«Το παράπονό του είναι ότι παίρνουν τόσο βαριά και επαχθή μέτρα. Φανταστείτε να είναι κλειδωμένος ο λογαριασμός σου και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα. Όταν μια αρχή έχει αυτή την εξουσία, θα πρέπει στοιχειωδώς να ακούσει τις απόψεις αυτού του ανθρώπου που του δεσμεύει όλη την περιουσία. Εάν θες να τον αιφνιδιάσεις με τη δέσμευση των λογαριασμών του, φώναξε τον την επόμενη ημέρα και μετά στείλε τη δικογραφία στον οικονομικό εισαγγελέα».

«Δυστυχώς αυτές οι έρευνες είναι πολύμηνες και ο ιστορικός νομοθέτης έβγαλε διάταξη ότι αν περάσουν 18 μήνες από τη στιγμή που υπάρξει δέσμευση των λογαριασμών, τότε αποδεσμεύονται εκ του νόμου. Η αρχή, που πρέπει να υπάρχει για να αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα, πρέπει να είναι φειδωλή» συμπλήρωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Eίναι ψέμα ότι τα τελευταία 5 χρόνια έχει ατομικό εισόδημα 50.000 ευρώ», υποστήριξε παράλληλα. «Αυτό που ισχύει είναι ότι σε μια χρονιά στην ατομική του δήλωση υπήρχε εισόδημα 50.000 ευρώ για συγκεκριμένους λόγους, αλλά στις υπόλοιπες που ήταν πολύ περισσότερα τα χρήματα δεν έγινε αναφορά».

Τα επόμενα νομικά βήματα του Αντώνη Ρέμου

Σε ό,τι αναφορά τα επόμενα νομικά του βήματα, «η εντολή που έχει δώσει είναι από Δευτέρα να πάμε να πάρουμε τη δικογραφία και να κάνουμε αίτηση κατά προτεραιότητα να ερευνηθεί η υπόθεση εξονυχιστικά».

«Μέχρι στιγμής έχουμε ενημέρωση ότι έχουν δεσμευτεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί. Όταν όμως έχουμε τη δικογραφία, θα έχουμε τη δυνατότητα να προσφύγουμε στο δικαστικό συμβούλιο για να ζητήσουμε αποδέσμευση κάποιου εκ των λογαριασμών» συνέχισε ο δικηγόρος.

«Είναι πάρα πολύ μεγάλα τα ποσά» που δήλωνε στις φορολογικές του δηλώσεις ως φυσικό πρόσωπο αλλά και στην εταιρεία που είχε και «ως καλλιτέχνης έχει πληρώσει φορολογικές υποχρεώσεις που δεν του ανήκαν, έχει δηλώσει τους περισσότερους φόρους από κάθε άλλο καλλιτέχνη», υποστήριξε τέλος.