Ελλάδα

Πολυχρονόπουλος: «Σήκωσε» 90.000 και «τζόγαρε» 60.000 λίγο πριν το πάγωμα των λογαριασμών

Πολυχρονόπουλος: «Σήκωσε» 90.000 και «τζόγαρε» 60.000 λίγο πριν το πάγωμα των λογαριασμών
Νέες διαστάσεις φέρεται να παίρνει η υπόθεση των κατηγοριών κατά του επικεφαλής της κοινωνικής πρωτοβουλίας “Ο Άλλος Άνθρωπος”, Κώστα Πολυχρονόπουλου, μετά τις μαρτυρίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την δράση του και τα ποσά που διαχειριζόταν.

Όπως αναφέρει στην έρευνά της η Αρχή Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος, μέσα σε δύο χρόνια έπαιξε συνολικά 600.000 ευρώ σε τυχερά παιχνίδια. Πέρα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς, η Αρχή ερευνά και το λογαριασμό στο Paypal, μέσω του οποίου δεχόταν δωρεές η κοινωνική κουζίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, αφού είχε συνταχθεί το πόρισμα της Αρχής Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος οι ελεγκτές εντόπισαν ότι είχε γίνει ανάληψη 90.000 ευρώ, από τις οποίες οι 60.000 χρησιμοποιήθηκαν σε τυχερά παιχνίδια.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο τι έγιναν οι υπόλοιπες 30.000 ευρώ που «τραβήχτηκαν» από τον λογαριασμό σε μετρητά.

«Ξεψαχνίζονται» τραπεζικοί λογαριασμοί συγγενών του

Η Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, «ξεψαχνίζει» συγγενικούς τραπεζικούς λογαριασμούς του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, μέσω των οποίων διακινούνταν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ δωρεές.

Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ελέγχεται για απάτη 600.000 ευρώ, ενώ, όπως διαπιστώνεται σε πλήθος ρεπορτάζ, οι φορολογικές του δηλώσεις είναι σχεδόν μηδενικές και υπάρχουν χρονιές που δεν έχουν υπάρχουν καν δηλώσεις.

Ο ίδιος, βέβαια έχει παραθέσει κάποιες εξηγήσεις για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο. Όπως εξηγεί, «Είχε μαζέψει χρήματα και είχε γεμίσει 6 – 7 νταλίκες. Τα χρήματα δεν φτάνανε για να πάνε οι νταλίκες στην Κω και από την Κω στην Τουρκία. Είχε κάποιο πρόβλημα τώρα αν έκανε φορολογική δήλωση δεν ξέρω και μου λέει “μου δίνεις τον αριθμό;”. Έδωσα τον αριθμό, ο κόσμος έβαζε λεφτά με πήραν από την τράπεζα και μου λένε “έχουν μπει χρήματα στον λογαριασμό σου”. Πήγα στην τράπεζα και είπα τα χρήματα δεν είναι δικά μου. Μου είπαν “πως μπορούμε να έχουμε επαφή” και τους έδωσα το κινητό του».

Όπως αποκάλυψε το Mega, στο μικροσκόπιο της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, βρίσκονται και τέσσερις τραπεζικοί λογαριασμοί που ανήκουν σε συγγενείς του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, και στους οποίους διακινήθηκαν την τελευταία τριετία πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ δωρεές. Από αυτά, μάλιστα φαίνεται να λείπουν τουλάχιστον 600.000 ευρώ και να πηγαίνουν σε παιχτικούς λογαριασμούς στο όνομα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

Επιπλέον, η εκτίμηση από την Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος είναι ότι αυτά τα χρήματα χάθηκαν στον τζόγο, καθώς δεν εντοπίζεται το συγκεκριμένο ποσό να βγαίνει από αυτούς τους λογαριασμούς, ούτε υπάρχει κίνηση ανάληψης. Ένα από τα πρόσωπα, που βρίσκονται πίσω από τους λογαριασμούς που ερευνώνται, είναι ο Παύλος Τζίτζης, κουνιάδος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

Εθελοντής στον "Άλλο Άνθρωπο" καταγγέλει: Έπαιζε φρουτάκια, μου ζήτησε λογαριασμό και υποσχέθηκε μερίδιο

Καταγγελία για το πάθος του Πολυχρονόπουλου για τον τζόγο αλλά και τους περίεργους χειρισμούς του όσον αφορά τη διαχείριση των χρημάτων για τον «Άλλο Άνθρωπο» έκανε νωρίτερα πρώην εθελοντής της δομής. «Τον γνωρίζω από την πρώτη δομή που είχε, από το 2012. Και ο ίδιος και η πρώην σύντροφός του είναι άρρωστοι (σ.σ.: με τον τζόγο). Έχουν γυρίσει όλα τα καζίνο στην Αθήνα και στην επαρχία περισσότερο για να μη φαίνονται. Περισσότερο στη Γλυφάδα και το Αιγάλεω. Έπαιζε φρουτάκια παρά χαρτιά και ρουλέτες. Το αγαπημένο του ήταν τα "επτάρια"», είπε αρχικά ο πρώην εθελοντής στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος «έπαιζε αρκετά, κάθε μέρα ήταν εκεί. Ερχόταν το πρωί στην κοινωνική κουζίνα για να μιλήσει με κάνα δημοσιογράφο και κάνα σχολείο και ερχόταν ξανά μετά από τέσσερις ημέρες. Κανείς δεν ήξερε τα βήματά του, μόνο οι κολλητοί του, όλα τα λεφτά προορίζονταν για την κοινωνική κουζίνα».

Περιγράφοντας πώς ο «Άλλος Άνθρωπος» διαχειριζόταν τα χρήματα που συγκεντρώνονταν, είπε ότι «είχε σε πολλά μαγαζιά, σε καφετέριες ή στο θέατρο της γυναίκας του κουτιά που τα γέμιζαν καθημερινά και αυτά ήταν για την κοινωνική κουζίνα που ποτέ δεν δηλωνόντουσαν. Κανείς δεν ήξερε πόσα χρήματα είχε το κάθε κουτί. Ο ίδιος έπαιρνε τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα τα έδινε στους εθελοντές, τα χοντρά τα κρατούσε».

Σύμφωνα με τον ίδιο πρώην εθελοντή, «πριν βάλουν λογαριασμό στη μάνα και τον κουνιάδου του, υπήρχαν άλλα 4-5 άτομα που είχαν βάλει τους λογαριασμούς τους. Και εμένα μου είχε προτείνει να το κάνω. Μου είχε πει αν είσαι καθαρός να βάλουμε τον λογαριασμό σου στη σελίδα στο facebook και "εσύ θα βγάζεις το μερίδιό σου" κι εγώ δεν δέχθηκα επειδή πονηρεύτηκα».