Ελλάδα

Μεσολόγγι: Φίλος του κρεοπώλη ο 36χρονος που συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία

Μεσολόγγι: Φίλος του κρεοπώλη ο 36χρονος που συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία Φωτογραφία: intime
Στο Μεσολόγγι στρέφονται και πάλι τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς συνελήφθη αρχαιοκάπηλος ο οποίος έχει σχέση με τον κρεοπώλη που κατηγορείται για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου.

Φίλος του κρεοπώλη, ο οποίος φέρεται να δολοφόνησε τον Μπάμπη Κούτσικο, είναι ο άνδρας ο οποίος συνελήφθη στο Μεσολόγγι καθώς προσπάθησε να πουλήσει αρχαία αντικείμενα, ιδιαίτερης αρχαιολογικής και εμπορικής αξίας.

Ο 36χρονος αποκάλυψε ότι κρύβει τα αρχαία αντικείμενα σε μια αποθήκη στο Μοναστηράκι, ενώ σύμφωνα με το Star δεν φαίνεται να έχει σχέση με την υπόθεση δολοφονίας του Μπάμπη, αλλά ο κύκλος του θα εξεταστεί ενδελεχώς από τις Αρχές.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, κατόπιν υπόδειξής του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα αρχαία αντικείμενα σε αποθήκη στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για αντικείμενα που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της αρχαιολογικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα για τα εξής:

δεξιό τμήμα μαρμάρινης επιτύμβιας στήλης
μαρμάρινη κεφαλή παιδιού
και μαρμάρινο τμήμα επιστυλίου αναθηματικού ναΐσκου.

Επιπλέον, βρέθηκε χάλκινη εικονιστική κεφαλή του ποιητή Ομήρου, η οποία χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Η κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και η επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στη σύλληψη 36χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην «Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Ειδικότερα, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω επιχειρούσε να πουλήσει αρχαιότητες ιδιαίτερης αρχαιολογικής και εμπορικής αξίας.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.