Ελλάδα

Ποινική δίωξη στον Αγοραστό για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

Ποινική δίωξη στον Αγοραστό για το «μπάζωμα» στα Τέμπη Φωτογραφία: INTIME
Η εισαγγελέας πρωτοδικών της Λάρισας άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του πρώην Περιφερειάρχη της Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, για παράβαση καθήκοντος σε βαρύ βαθμό. Αυτό συνέβη λόγω της υποθέσεως που αφορά το «μπάζωμα» στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη.

Σύμφωνα με αναφορές της εφημερίδας «Ελευθερία», ο Κώστας Αγοραστός αρνείται την κατηγορία με υπόμνημα του, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε συμβουλευτικό ρόλο και όχι αποφασιστικό στις εργασίες που ακολούθησαν στον τόπο της τραγωδίας, αφού η έρευνα για τον εντοπισμό θυμάτων είχε ολοκληρωθεί από τις αρχές, προκειμένου να αποκατασταθούν οι συγκοινωνίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγοραστός αντιμετωπίζει προσωρινή ποινική δίωξη στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας, καθώς αντιμετωπίζει μήνυση που κατέθεσαν τον Αύγουστο του 2023 19 γονείς και συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Η μήνυση επικεντρώνεται σε διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης αγνώστων προσώπων να τροποποιήσουν τον τόπο του ατυχήματος κατά τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στα Τέμπη.