Ελλάδα

Μαφιόζικη εκτέλεση στη Μάνδρα: Τα τελευταία λόγια του 59χρονου επιχειρηματία - Το μοιραίο τηλεφώνημα

Μαφιόζικη εκτέλεση στη Μάνδρα: Τα τελευταία λόγια του 59χρονου επιχειρηματία - Το μοιραίο τηλεφώνημα Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ NEWS
«Βοήθεια με σκοτώνουν». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του 59χρονου επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά, πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες στην μαφιόζικη εκτέλεσή του.

Μέσα σε ένα όχημα εντοπίστηκε απανθρακωμένος ο επιχειρηματίας Χρήστος Γιαλιάς, τον οποίο αρχικά οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης «γάζωσαν» με καλάσνικοφ και στη συνέχεια πυρπόλησαν το όχημα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA για τη δολοφονία του επιχειρηματία στη Μάνδρα, τη στιγμή του μαφιόζικου χτυπήματος ο Χρήστος Γιαλιάς μιλούσε στο τηλέφωνο με έναν φίλο του.

Το τηλεφώνημα την ώρα της εκτέλεσης

Τη στιγμή που οι εκτελεστές του «γαζώνουν» με καλάσνικοφ το όχημα του επιχειρηματία, ο ίδιος λέει στον φίλο του, που βρίσκεται στη γραμμή, «βοήθεια με σκοτώνουν».

Πού εστιάζουν τις έρευνες τους οι αστυνομικοί

Την ίδια ώρα, οι Αρχές ξεσκονίζουν κάμερες στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Αικατερίνης στη Μάνδρα, ψάχνουν στίγματα κινητών τηλεφώνων, ενώ ταυτόχρονα παίρνουν καταθέσεις από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του θύματος στην προσπάθεια τους να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα. Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει στο σημείο – που εκτελέστηκε και βρέθηκε απανθρακωμένος ο Χρήστος Γιαλιάς, καθώς οι δράστες πυρπόλησαν και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε – 18 κάλυκες. 

Ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας

Επίσης, υπάρχει και ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος παρακολούθησε τη σκηνή της δολοφονίας. Το συγκεκριμένο άτομο είδε τους εκτελεστές να κατεβαίνουν τον δρόμο και να κατευθύνονται προς την Μάνδρα. Ήδη έχει δώσει στις Αρχές μία αρχική κατάθεση και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί ξανά στο ανθρωποκτονιών για επιπλέον στοιχεία. Η αστυνομία καλείται να λύσει ένα «παζλ» και σε αυτήν την περίπτωση. Ερευνά μάλιστα, την πιθανότητα η εκτέλεση του επιχειρηματία να συνδέεται με μια άλλη τον Δεκέμβριο στο Παλαιό Φάληρο.