Ελλάδα

Κορινθία: Συνελήφθη ο πατέρας της οικογένειας των που ζει σε λαγούμι - Στο «Παίδων» ο 15χρονος γιος του

Κορινθία: Συνελήφθη ο πατέρας της οικογένειας των που ζει σε λαγούμι - Στο «Παίδων» ο 15χρονος γιος του
Συνελήφθη ο πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» έπειτα από επιχείρηση στην Κορινθία με συμμετοχή της ΟΠΚΕ, της αστυνομίας και κοινωνικού λειτουργού.

Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή ο 15χρονος που ήταν στο σημείο με τον πατέρα του να μεταφερθεί στο νοσοκομείο “Παίδων”. Παράλληλα, έχουν διευρυνθεί οι έρευνες για τα υπόλοιπα ανήλικα παιδιά και την μητέρα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας φέρεται να έχει φυγαδεύσει τα παιδιά σε άλλο μέρος προκειμένου να μην τα πάρουν οι αρχές.

«Έχω επικοινωνήσει εδώ και δύο ημέρες με τον εντολέα μου. Δεν έχει τελέσει κανένα ποινικό αδίκημα. Το μόνο που έχω συνεννοηθεί με τον Διοικητή είναι ότι θα υπογράψει για το ανήλικο τέκνο του ένα έγγραφο για το οποίο ο Εισαγγελέας διέταξε την επείγουσα προκαταρκτική», δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Δεκατιανοί» με τους Γιάννη Πιτταρά και Γιώργο Γρηγοριάδη, ο δικηγόρος του 47χρονου Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

«Έχει ήδη αφεθεί ελεύθερος από το Μονομελές Αυτόφωρο για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για την κατοχή των όπλων. Και εγώ και ο εντολέας μου υποστηρίζουμε ότι δεν έχει τελέσει κανένα ποινικό αδίκημα και αναρωτιόμαστε γιατί είναι τόσες δυνάμεις της αστυνομίας», πρόσθεσε.

«Τα παιδιά τα φροντίζει και εκείνος και η σύζυγός του, χωρίς καμία παρέμβαση του κράτους, δεν υπάρχει καμία παραμέληση ανηλίκου», υποστήριξε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Μετά την εισαγγελική παρέμβαση για απομάκρυνση των ανήλικων παιδιών των αυτοαποκαλούμενων «παλαιοχριστιανών» από το λαγούμι και την κατεπείγουσα προανάκριση που διέταξε ο εισαγγελέας χθες, νωρίς το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε η επιχείρηση της αστυνομίας, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, συνοδεία εισαγγελέα και υπηρεσιών του Δήμου.