Ελλάδα

Τα τραγικά παιχνίδια της μοίρας: Πώς πέθαναν το 7,5 μηνών μωρό τους και ο σύζυγός της την ίδια στιγμή

Τα τραγικά παιχνίδια της μοίρας: Πώς πέθαναν το 7,5 μηνών μωρό τους και ο σύζυγός της την ίδια στιγμή
Μια ανείπωτη τραγωδία χτύπησε τη 42χρονη απο την Πτολεμαΐδα, η οποία έχασε το 7,5 μηνών βρέφος της, αλλά και τον σύζυγό της, κυριολεκτικά μέσα σε ένα λεπτό.

Την ώρα που οι γιατροί της ανακοίνωναν πως δεν κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή το 7,5 μηνών μωρό της, ο άντρας της άφησε την τελευταία του πνοή. Η χαροκαμένη γυναίκα που μέσα σε μία στιγμή έχασε όλο της τον κόσμο, μίλησε στο MEGA  για το διπλό χτύπημα της μοίρας που της στέρησε τόσο το μωρό της όσο και τον σύζυγό της. "Την ώρα που μου ανακοίνωναν ότι το παιδί μου πέθανε, με παίρνανε τηλέφωνο από το Θεαγένειο ότι ο άντρας μου πέθανε".

Το μωράκι είχε εμφανίσει συμπτώματα δύσπνοιας, κάτι που ανησύχησε τη μητέρα του λόγω βεβαρημένου ιστορικού. Πήρε αγκαλιά το βρέφος και έτρεξε να πάει στο νοσοκομείο. Την ώρα που οι γιατροί της ανακοίνωναν πως δεν κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή το μωρό της, ο άντρας της που πάλευε με μια καλπάζουσα μορφή καρκίνου άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Θεαγένειο.

"Την ώρα που μου ανακοίνωναν ότι το παιδί μου πέθανε, με παίρνανε τηλέφωνο από το Θεαγένειο ότι ο άντρας μου πέθανε".

Το μωράκι είχε εμφανίσει συμπτώματα δύσπνοιας, κάτι που ανησύχησε τη μητέρα του λόγω βεβαρημένου ιστορικού. Πήρε αγκαλιά το βρέφος και έτρεξε να πάει στο νοσοκομείο. "Το παιδί μου το πήγα για μία δύσπνοια και μου λένε "θα το διασωληνώσουμε και μπορεί να μείνει γιατί έχει θέματα”. ΟΚ, ξέραμε ότι έχει θέματα και εκείνη την ώρα μου ανακοίνωναν ότι το παιδί μου πεθαίνει", περιγράφει.

Ο χρόνος σταμάτησε. Είχε χάσει τη γη κάτω από το πόδια της, προσπαθούσε να διαχειριστεί αυτό που μόλις άκουσε από το στόμα των γιατρών και τότε το τηλέφωνο χτυπάει. Της ανακοινώνουν από το Θεαγένειο πως ο άντρας της κατέληξε.

"Ο άντρας μους έφυγε από καλπάζουσα μορφή καρκίνου. Είναι ασύλληπτο"

Τον Ιούλιο του 2023 είχε στηθεί γέφυρα ζωής για τη μεταφορά του βρέφους από την Πτολεμαΐδα στη μονάδα νεογνών του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Ο πατέρας του, τότε υγιής, έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ, ευχαριστώντας τους γιατρούς για τη φροντίδα τους. Διασώστες του ΕΚΑΒ και αστυνομικοί είχαν στήσει μεγάλη επιχείρηση για να μεταφέρουν μητέρα και βρέφος από την Πτολεμαΐδα στη Θεσσαλονίκη. Μία επιπλοκή στη γέννα και το βρέφος δεν είχε σφυγμό.

Ο Χρήστος Συμεωνίδης, ανθυπαστυνόμος περιέγραψε: "Αμέσως στο μυαλό μου ήρθε όλη η επιχείρηση που κάναμε τον Ιούλιο μία Κυριακή μεσημέρι που το ΕΚΑΒ της Κοζάνης μας ενημέρωνε για ένα παιδάκι (…) και ότι κάθε δευτερόλεπτο ήταν πολύτιμο".

24 λεπτά χρειάστηκαν για να μεταφερθούν μητέρα και βρέφος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Εκεί, ο πατέρας ευχαριστούσε τους γιατρούς που κατάφεραν να σώσουν τη σύζυγό του και το νεογέννητο μωρό τους. "Έγινε αποκόλληση πλακούντα, το παιδί χωρίς σφυγμό γεννήθηκε. Σώθηκε το παιδί, σώθηκε", είχε πει ο πατέρας.

Η τελευταία ανάρτηση της μαμάς με το άτυχο βρέφος

"Έχω κλάψει πάρα πολύ, γενικά έχω πονέσει. Το παιδί μου ήταν λειτουργικό, απλά είχε μία δύσπνοια και με ανησύχησε. Ότι έχει σηψαιμία λέει, σαν λοίμωξη, αλλά δεν είχε πυρετό, δεν είχε τίποτα", λέει η 42χρονη.

Πώς χάθηκε το βρέφος

Το βρέφος της οικογένειας μεταφέρθηκε από την 42χρονη μητέρα του, που βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη, σε νοσοκομείο της πόλης με συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης και, δυστυχώς, λίγες ώρες μετά κατέληξε.

Σύμφωνα με το MEGA, το βρέφος είχε υποκείμενα νοσήματα, καθώς, όταν γεννήθηκε, τον Ιούλιο του 2023, λόγω αποκόλλησης πλακούντα, είχε διακομισθεί σε κρίσιμη κατάσταση από την Πτολεμαΐδα στη μονάδα νεογνών του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και μάλιστα για τη διακομιδή του είχε στηθεί γέφυρα ζωής από δικυκλιστές και περιπολικά της αστυνομίας που συνόδευσαν, τότε, το ασθενοφόρο.

Το άτυχο μωρό είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με αναπνευστική λοίμωξη, ενώ υπέστη σήψη και κατέληξε μέσα σε λίγες ώρες.