Ελλάδα

Κόλλησαν τα φρένα στον Προαστιακό Θεσσαλονίκη - Λάρισα, γέμισαν με καπνό τα βαγόνια

Κόλλησαν τα φρένα στον Προαστιακό Θεσσαλονίκη - Λάρισα, γέμισαν με καπνό τα βαγόνια Φωτογραφία: EUROKINISSI
Νέα προβλήματα στον προαστιακό στη Λάρισα, καθώς φέρεται να κόλλησαν τα φρένα σε συρμό και να γέμισαν με καπνό τα βαγόνια.

Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από την αμαξοστοιχία, στο σταθμό Ραψάνη και λίγη ώρα αργότερα τους παρέλαβε λεωφορείο για να τους μεταφέρει στη Λάρισα.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν άλλα απρόοπτα και όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

«Κόλλησαν τα φρένα μεταξύ τους και άρχισαν να βγαίνουν καπνοί που τούς παρατηρήσαμε σε ένα συγκεκριμένο βαγόνι», ανέφερε μία επιβάτης στην εκπομπή του Mega, αναφέροντας ότι το περιστατικό σημειώθηκε μεταξύ των σταθμών των Νέων Πόρων και της Ραψάνης.

«Ενημερώσαμε τους υπευθύνους και σταματάει κάποια στιγμή το τρένο και είδαν ότι κόλλησαν τα φρένα. Έχει αρκετή καθυστέρηση, από τις από τις 2 η ώρα περιμένουμε εδώ», είπε επίσης.

Η επιβάτης σημείωσε ότι «είμαστε όλοι εργαζόμενοι, έχουμε τις δουλειές μας, αυτό το πράγμα συνεχίζεται με τα τρένα, δεν έχει λυθεί τίποτα». Η ίδια ανέφερε ότι οι καθυστερήσεις είναι συνεχείς.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Σχετικά με το συμβάν του Προαστιακού Θεσσαλονίκης - Λάρισας που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα, η Hellenic Train ενημερώνει για τα κάτωθι:

Λόγω τεχνικού προβλήματος πέδης, υπήρξε εμφάνισης μικρής ποσότητας καπνού στην αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα (1597). Ακολουθώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας, η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και ακολούθως μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με λεωφορεία.

Στην συνέχεια η αμαξοστοιχία απομακρύνθηκε με χρήση εφεδρικού συρμού.

Για λόγους ομαλοποίησης κυκλοφορίας, η αμαξοστοιχία 1598 επίσης υποκαταστάθηκε από λεωφορείο.

Η κυκλοφορία στη γραμμή αποκαταστάθηκε πλήρως σε δύο ώρες.

Η Hellenic Train δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν υπήρξε κανένα θέμα ασφάλειας για τους επιβάτες ή το προσωπικό και ότι προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει την εξυπηρέτηση των επιβατών.