Ελλάδα

Στο δρόμο της δικαίωσης για τον Οδυσσέα των Razastarr: Δίωξη στον οδηγό και αποκαλύψεις για συγκάλυψη

Στο δρόμο της δικαίωσης για τον Οδυσσέα των Razastarr: Δίωξη στον οδηγό και αποκαλύψεις για συγκάλυψη
Περίπου 2,5 χρόνια μετά τον θάνατο του Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου - ιδρυτικού μέλους του αγαπημένου ελληνικού χιπ χοπ συγκροτήματος Razastarr - αποδίδονται ποινικές ευθυνές στον υπαίτιο.

Πάνω από δύο χρόνια μετά το τροχαίο δυστύχημα κοντά στη Θήβα το καλοκαίρι του 2021 έφτασε επιτέλους η ώρα της απόδοσης ποινικών ευθυνών για τον θάνατο του Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου.

Μιλώντας στο Mega, ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος ανέφερε ότι μετά από επίμονες προσπάθειες υπάρχουν πλέον «καταπληκτικά νέα».

«Σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχα κι εγώ σήμερα ασκήθηκε από την κυρία Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών ποινική δίωξη κατά του υπαιτίου οδηγού για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια».

Σημειώνεται πως τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο τροχαίο ασχολούνται με τα κοινά, ενώ είχαν εμφανιστεί ως απλοί μάρτυρες.

«Είναι σε εκκρεμότητα και μία δεύτερη μηνυτήρια αναφορά που έχουμε καταθέσει εμείς κατά συγκεκριμένων ανθρώπων που προσπάθησαν να συγκαλύψουν το έγκλημα και πλέον έχει ξεκινήσει και η έρευνα αυτή», αποκάλυψε μάλιστα ο δικηγόρος.

«Ανάμεσά τους είναι και αστυνομικοί και ηθικοί αυτουργοί που έδρασαν με αυτόν τον τρόπο εκείνη την περίοδο», σημείωσε κλείνοντας.

Το χρονικό του εγκλήματος

Υπενθυμίζεται πως ο 46χρονος Οδυσσέας βρέθηκε νεκρός στη μέση του δρόμου, κοντά στο αυτοκίνητό του γύρω στη μια τα ξημερώματα της Δευτέρας 23 Αυγούστου στο 30ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Θηβών - Θίσβης Βοιωτίας.

Ο Ανδρέας φαίνεται ότι κατευθυνόταν προς την παραλία Σαράντη, όταν στάθμευσε το όχημά του στην άκρη του δρόμου. Άφησε αναμμένα τα alarm, τα φώτα της καμπίνας, αλλά και τα φώτα πορείας στη μεγάλη σκάλα και βγήκε έξω.

Διερχόμενο αυτοκίνητο, πιθανότατα μεγάλου κυβισμού, τον παρέσυρε, τον έσυρε κοντά δεκαπέντε μέτρα, πέρασε από πάνω του κι εξαφανίστηκε.

Ο οδηγός, μάλιστα, φαίνεται πως έκανε αναστροφή για να αποφύγει γειτονικές κάμερες και χάθηκε μες στο σκοτάδι.