Ελλάδα

Στην Πάτρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετά το κρούσμα μηνιγγίτιδας σε 20χρονο φοιτητή

Στην Πάτρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετά το κρούσμα μηνιγγίτιδας σε 20χρονο φοιτητή Φωτογραφία: intime
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ φτάνει στην Πάτρα μετά το κρούσμα μηνιγγίτιδας σε φοιτητή, ο οποίος βρίσκεται διασωληνωμένος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, ο ίδιος είπε: «έχω επικοινωνήσει από νωρίς σήμερα με το πρωί με τον ΕΟΔΥ και ενδεχομένως να έλθει αύριο ένα κλιμάκιο, προκειμένου να αποφασιστεί ποιες ακριβώς οδηγίες θα δοθούν προς το Πανεπιστήμιο για το τι πρέπει να γίνει».

Στο μεταξύ, όσον αφορά στα μέτρα που λαμβάνονται, μετά το κρούσμα μηνιγγίτιδας σε φοιτητή που σπουδάζει στο τμήμα Μηχανολόγων - Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ Πάτρας μαζί με άλλες σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Γιάννης Καρβέλης ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «το πρωτόκολλο προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα και ήδη έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες».

Στα τέλη Φεβρουαρίου είχε διαγνωσθεί με μηνιγγίτιδα μια 20χρονη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ στα μέσα Ιανουαρίου ένας 18χρονος φοιτητής είχε διαγνωσθεί και αυτός με μηνιγγίτιδα.

Ο 20χρονος φοιτητής νοσηλεύεται διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και αναμένεται να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Πάτρα.