Από το πρωί έχουν πάρει φωτιά ψησταριές και σούβλες, για τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης, με το κόστος του φετινού παραδοσιακού τραπεζιού να είναι ιδιαίτερα «αλμυρό».
Αυξημένες, τουλάχιστον κατά 6%, είναι σε σχέση με πέρυσι οι τιμές στα κρέατα, με την κίνηση στη Βαρβάκειο αγορά τις τελευταίες ημέρες να κρίνεται ικανοποιητική από τους κρεοπώλες.
Αναλυτικά ο τιμοκατάλογος των κρεάτων:
- Χοιρινό από 4-6.5 ευρώ το κιλό
- Καλαμάκι χοιρινό από 7 ευρώ το κιλό
- Πανσέτα από 6 ευρώ το κιλό
- Κοτόπουλο από 4-5 ευρώ το κιλό
- Προβατίνα από 7 ευρώ
- Κατσίκι και αρνί από 7-10 ευρώ
- Λουκάνικα Καρδίτσας : 7,90 ευρώ
- Κεμπάπ: 8,50 ευρώ
- Μπιφτέκια κοτόπουλο - μοσχάρι: 8,50 ευρώ
- Κοντοσουβλι χοιρινό: 6,80 ευρώ
- Φτερούγες: 2,80 ευρώ
Αξιοσημείωτη είναι η διαφορά των τιμών στην κρεαταγορά και τα κρεοπωλεία σε σχέση με τα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Dnews.
Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είχε τον Φεβρουάριο τον δεύτερο υψηλότερο πληθωρισμό τροφίμων στην Ευρώπη, καθώς ενώ ο εναρμονισμένος δείκτης παρέμεινε αμετάβλητος στο 3,2%, ο δείκτης στον οποίο εντάσσονται και τα είδη διατροφής κατέγραψε αύξηση 5,8%.