Ελλάδα

Νοθευμένα καύσιμα: Σήμερα η απολογία των 8 από τους 12 συλληφθέντες - Αναζητούνται ακόμα 10 άτομα

Νοθευμένα καύσιμα: Σήμερα η απολογία των 8 από τους 12 συλληφθέντες - Αναζητούνται ακόμα 10 άτομα Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ
Σήμερα απολογούνται οι 8 από τους 12 συλληφθέντες για την υπόθεση της νοθείας υγρών καυσίμων. Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι υπόλοιποι 4.

Δώδεκα από τους 20 συλληφθέντες για το κύκλωμα νόθευσης καυσίμων που εξιχνίασε η Ελληνική Αστυνομία οδηγήθηκαν χθες (11/03) ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα.

Μετά τις πολύωρες απολογίες 12 συλληφθέντων από τους συνολικά 20, ανακριτής και εισαγγελεας αποφάσισαν ομόφωνα την προσωρινή κράτηση των 4 από αυτούς.

Οι υπόλοιποι 8 αναμένεται να απολογηθο΄΄υν σήμερα.

Όλοι τους κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων και αιθυλικής αλκοόλης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μέλη του κυκλώματος μετέφεραν με παλέτες επικίνδυνα χημικά τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη νόθευση των καυσίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 62χρονος, φερόμενος ως αρχηγος του κυκλώματος, κατά την απολογία του φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες και να ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε έγγραφο από το Γενικό χημείο του κράτους που να πιστοποιεί την νοθευση των καυσίμων.

Ελεύθερη χωρίς να της επιβληθούν περιοριστικοί όροι, αφέθηκε μετά την απολογία της στην ανακρίτρια η 27χρονη πρώην παίκτρια reality, η οποία εργαζόταν σε βενζινάδικο με νοθευμένα καύσιμα.

Οι αρχές αναζητούν τα υπόλοιπα 10 άτομα από το κύκλωμα.

Τον μίτο του κουβαριού της αποκάλυψης της εγκληματικης οργάνωσης ξετύλιξαν οι αστυνομικες αρχές, έπειτα από μία ανώνυμη καταγγελία, στην οποία γινόταν λόγος για μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εισάγουν συστηματικά από τη Βουλγαρία και διακινούν μεγάλες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη.

Οι διαφυγόντες φόροι από τα νοθευμένα καύσιμα υπολογίζονται το λιγότερο σε 1.200.000 ευρώ.