Ελλάδα

Δίκη Folli Follie: Αυλαία απολογιών - Απολογήθηκε ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος

Δίκη Folli Follie: Αυλαία απολογιών - Απολογήθηκε ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος
Υπεραμύνθηκε των ενεργειών του και της επιχειρηματικής του δραστηριότητας αναφορικά με τη λειτουργία της Folli Follie, ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος, που «άνοιξε» τον κύκλο των απολογιών των 10 κατηγορουμένων για βαριά κακουργήματα στη δίκη της Folli Follie.

Ξεκινώντας την απολογία του, στην δίκη της υπόθεσης που χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά και χρηματιστηριακά σκάνδαλα στα ελληνικά χρονικά, ο πρώην ισχυρός άνδρας του επιχειρείν έκανε λόγο για «τεκμήριο αθωότητας που έγινε κουρέλι», συμπληρώνοντας ότι « επι 5 χρόνια δε μίλησε πουθενά και ήταν αναγκασμένος να μη βγαίνει από το σπίτι, καθώς μερίδα του τυπου του επιτίθετο συνεχώς».

«Αυτή την ημέρα την περίμενα πως και πως. Επί 5 χρόνια δεν έχω μιλήσει πουθενά, μια μερίδα του τύπου μου επιτίθεται συνεχώς και είμαι αναγκασμένος να μην βγαίνω από το σπίτι. Το τεκμήριο της αθωότητος έχει γίνει κουρέλι. Είμαι εδώ για να μάθετε την πραγματικότητα και εσείς θα την κρίνετε μετά», είπε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας.

“Προσφέραμε στο ελληνικό κράτος 1,5 δις μέσα σε μια δεκαετία. Δεν δέχομαι ότι δεν υπήρχε τίποτα”, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, κάνοντας λόγο για υπερπροσπάθεια, προκειμένου να πραγματοποιήσει ένα όνειρο ζωής.

Ο κατηγορούμενος για πέντε κακουργήματα, αναφέρθηκε εκτενώς στο πως δημιουργήθηκε η εταιρία τη δεκαετία του ΄90, επισημαίνοντας οτι η Follie - Folli εισήχθη στο χρηματιστήριο Αθηνών γιατί πληρούσε τις προϋποθέσεις.

«Μπήκαμε με το σπαθί μας. “Ανοίξαμε 65 καταστήματα στην Ελλάδα και συγχρόνως 10 καταστήματα σε πρωτεύουσες του εξωτερικού. Είχαμε κάνει εταιρία κολοσσό, τη μεγαλύτερη στο χρηματιστήριο και με σημαντικές προοπτικές για το μέλλον. Αισθάνομαι σήμερα την ανάγκη να πω ένα συγγνώμη στα στελέχη που κάθονταν εδώ δίπλα μου και για 20 χρόνια βοήθησαν στην εδραίωση της εταιρίας, χωρίς να έχουν σχέση με όλα αυτά”, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο οποιος θέλησε να δώσει έμφαση στο πώς αναπτύχθηκε ο Όμιλος στο εξωτερικό και στον τρόπο που επελέγη το Χονγκ Κονγκ.

«Tο 1998 άνοιξε το πρώτο γραφείο στο Χονγκ Κονγκ, που ήταν η Νέα Υόρκη της Ασίας. Εμείς πουλούσαμε Ελλάδα. Όλες οι καμπάνιες είχαν θέμα την Ελλάδα. Σε όλα τα μετρό, τα αεροδρόμια υπήρχαν αφίσες της Follie. Μου στοίχιζαν κάποια δισεκαττομύρια όλα αυτά. Γίναμε γνωστοί παγκοσμίως» είπε χαρακτηριστικά.

Η απολογία του θα συνεχιστεί στις 27 Μαρτίου, όπου αναμένεται να απαντήσει στις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ, απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, χειραγώγηση της αγοράς από κοινού και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση. Ακολούθως θα απολογηθεί ο γιος του και ένας εκ των βασικών συγκατηγορουμένων του, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.