Ελλάδα

Άλλες δύο συλλήψεις για το κύκλωμα μαστροπείας - Θύματα ανήλικες από 15 έως 17 ετών

Σπύρος Λεβιδιώτης Σπύρος Λεβιδιώτης
Άλλες δύο συλλήψεις για το κύκλωμα μαστροπείας - Θύματα ανήλικες από 15 έως 17 ετών Φωτογραφία: UNSPLASH
Σε δύο επιπλέον συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων για την υπόθεση στρατολόγησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 55 και 36 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων και αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.  Για την ίδια υπόθεση έχουν συλληφθεί άλλα τέσσερα άτομα με μία 25χρονη να φέρεται ως ‘’εγκέφαλος’’. Από την έρευνα που έγινε προέκυψε πως δύο από τα ανήλικα κορίτσια της συγκεκριμένης υπόθεσης είχαν εμπλακεί σε αντίστοιχη υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης που είδε το φως της δημοσιότητας στις αρχές του έτους.

Στρατολογούσαν και εξέδιδαν ανήλικες: Αντί για χρήματα πλήρωναν με... κοκαΐνη, ο ρόλος ταξιτζή και ο «εγκέφαλος»

Κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης είναι μία 25χρονη η οποία από το καλοκαίρι άρχισε να δημιουργεί φιλικές σχέσεις με επτά ανήλικες και να βρίσκει σε αυτές πελάτες εξωθώντας τις στην πορνεία. Για κάθε ραντεβού κρατούσε μέρος των χρημάτων που κυμαινόταν από 50 έως 100 ευρώ ενώ πολλές φορές τις πήγαινε η ίδια στα ραντεβού. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα οι πελάτες αντί για χρήματα πλήρωναν με κοκαΐνη. Ένας 54χρονος οδηγός ταξί και ένας 35χρονος είχαν αναλάβει τη μεταφορά των ανηλίκων προς τα ξενοδοχεία ενώ στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε και μία 21χρονη η οποία φέρεται να προήγαγε μία ανήλικη.