Ελλάδα

Κολωνός: Την Παρασκευή η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση της 12χρονης

Eurokinissi Eurokinissi
Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της12χρονης στον Κολωνό.

Την Παρασκευή αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου, επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό.

Την Παρασκευή δικαστήριο και ένορκοι αναμένεται να εκφωνήσουν την απόφασή τους για τους 26 συνολικά κατηγορούμενους,  ενώ σε περίπτωση που το δικαστήριο αποφανθεί υπέρ της ενοχής τους θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις για τα ελαφρυντικά και για τις ποινές.

Η εισαγγελική πρόταση για την μητέρα της 12χρονης και τον Ηλία Μίχο

Η εισαγγελέας έχει προτείνει την ενοχή της μητέρας της 12χρονης για την κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας, για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας και για εκβίαση σε βάρος της πρώην συζύγου του 55χρονου, βασικού κατηγορούμενου, Ηλία Μίχου.

Σε ό΄,τι αφορά στην κατηγορία κατά του Ηλία Μίχου για τον βιαμσό της ανήλικης, η εισαγγελική τοποθέτηση, κατά πληροφορίες, έκανε λόγο για αμφιβολίες ως προς το κατά πόσο υπήρξε απειλή ή σωματική βία ώστε να στοιχειοθετηθεί το κακούργημα. Ως προς την εμπορία ανθρώπων, η εισαγγελέας δεν πείστηκε ότι προέκυψε ο προσδιορισμός του περιουσιακού οφέλους για τον κατηγορούμενο.

Σε ό,τι αφορά δε, στην κατηγορία για διακεκριμένη μαστροπεία, η εισαγγελέας στην πρότασή της έκρινε ότι ο Ηλίας Μίχος θα πρέπει να κηρυχθεί αθώος, καθώς μεταξύ άλλων δεν εντοπίστηκαν τα απαραίτητα στοιχεία που να καταδεικνύουν πως εκείνος εξώθησε στην πορνεία την ανήλικη.

Αντίθετα, ζήτησε την καταδίκη του Ηλία Μίχου για τρία κακουργήματα και ένα πλημμέλημα:

  • διευκόλυνση του ανηλίκου να εκδίδεται, που αναφέρθηκε παραπάνω, και ορίζει ποινή κάθειρξης από 5 έως 15 έτη και χρηματική ποινή,
  • διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου κάτω των 14 ετών, με την επιβαρυντική περίπτωση του προσώπου που το είχαν εμπιστευθεί για να επιβλέπει και να φυλάσσει το ανήλικο, αδίκημα το οποίο επισύρει κάθειρξη από 5 έως 15 έτη και χρηματική ποινή
  • και οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 6 μηνών.

Σημειώνεται πως για το αδίκημα της διευκόλυνσης της ανήλικης να εκδίδεται - διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκου κάτω των 12 ετών- ο ισχύων νόμος προβλέπει ποινή κάθειρξης από 5 έως 15 χρόνια και χρηματική ποινή.

Για τους υπόλοιπους 23 κατηγορούμενους, που φέρονται να συνευρέθηκαν με την ανήλικη επί πληρωμή, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των 22 για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη έναντι αμοιβής που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη και την αθώωση λόγω αμφιβολιών ενός κατηγορούμενου.