Ελλάδα

Τέμπη: Αύριο η δειγματοληψία στο οικόπεδο όπου πέταξαν τα μπάζα από τον τόπο της τραγωδίας

Τέμπη: Αύριο η δειγματοληψία στο οικόπεδο όπου πέταξαν τα μπάζα από τον τόπο της τραγωδίας
Αύριο αναμένεται να γίνει νέα δειγματοληψία στο οικόπεδο όπου απέρριψαν τα μπάζα που μεταφέρθηκαν από τον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη για να γίνουν νέες χημικές αναλύσεις ενω ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά θα αναλάβουν το έργο της της αναζήτησης τυχόν γενετικού υλικού.

Mετά έναν χρόνο από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, με εντολή του εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαίμη , πραγματοποιήθηκε προχθές έφοδος της αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα και κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι με τα πρωτότυπα ηχητικά από το μοιραίο βράδυ.

Το υλικό θα φτάσει στον εφέτη ανακριτή συνοδεία αστυνομικών και αυτό γιατί ο εφέτης ανακριτής θέλει να αντιπαραβάλει το πρωτότυπο ηχητικό υλικό με αυτό που έχει ήδη περιλάβει στη δικογραφία.

Παρ΄άλληλα αύριο, Παρασκευή 5 Απριλίου, θα γίνουν δειγματοληψίες και χημικός έλεγχος στα χώματα και τα μπάζα που μεταφέρθηκαν άρον άρον από χώρο της τραγωδίας. Στην εν λόγω διαδικασία αναμένεται να παρίστανται και τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών των θυμάτων για να κάνουν τη δική τους δειγματοληψία και να βγάλουν το δικό τους πόρισμα.

Όταν ολοκληρωθεί η δειγματοληψία, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, θα μεταβούν στο χώρο για την αναζήτηση τυχόν γενετικού υλικού.