Ελλάδα

Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής της δεύτερης δίκης για δολοφονίες Μαλένας- Ίριδας

Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής της δεύτερης δίκης για δολοφονίες Μαλένας- Ίριδας
Τη συνέχιση της ακροαματικής διαδικασίας της δίκης για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, απορρίπτοντας το αίτημα του συνηγόρου της, για αναβολή της δίκης.

Ο Αλέξης Κούγιας με την έναρξη της διαδικασίας κι ενώ αναμενόταν να εξετάσει τον πρώην σύζυγο της 35χρονης καταδικασθείσας σε ισόβια για το θάνατο της μεγάλης της κόρης, ζήτησε αναβολή της δίκης, επικαλούμενος προβλήματα υγείας, αλλά και την απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου του ΔΣΑ για δίμηνη παύση των καθηκόντων του, μέχρι δηλαδή τις 9 Ιουνίου 2024.

Η εισαγγελεας της έδρας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος, ζητώντας να διοριστούν αυτεπαγγέλτως συνήγοροι υπεράσπισης στην 35χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Τι θέλετε να γίνει να πεθάνουμε στο δικαστήριο; Γιατί αυτό θα γίνει αν δεν αναβάλλετε. Θα έρχομαι εδώ. Δεν θα εγκαταλείψω την κατηγορούμενη αλλά για φανταστείτε τις συνθήκες!» σχολίασε ο Αλέξης Κούγιας την εισαγγελική πρόταση.
Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε τη συνέχιση της δίκης, με τον κ. Κούγια να δηλώνει ότι: «Θα παραστούμε κανονικά. Δηλώνω ρητώς ότι δεν θα παρατήσω την κυρία κατηγορούμενη».