Ελλάδα

Φωτιά στο Λασίθι: Διάσπαρτες εστίες αλλά βελτιωμένη η κατάσταση - Ο φόβος αναζωπύρωσης τη νύχτα

Φωτιά στο Λασίθι: Διάσπαρτες εστίες αλλά βελτιωμένη η κατάσταση - Ο φόβος αναζωπύρωσης τη νύχτα
Λίγες διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίς σήμερα το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος Λασιθίου.Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις και επιχειρούν ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική θα παραμείνουν εκεί όλο το βράδυ.

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς, που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος Λασιθίου Κρήτης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στο σημείο οι Πυροσβέστες υπό το φόβο αναζωπυρώσεων τη νύχτα

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι δυνάμεις είναι αντιμέτωπες με λίγες διάσπαρτες εστίες πάνω από τον Μαύρο Κόλυμπο και τον Κουτσουρά σε ορεινό κομμάτι ενώ στα υπόλοιπα σημεία υπάρχουν μόνο διάσπαρτοι καπνοί. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο και θα παραμείνουν εκεί όλο το βράδυ. 

Τρεις τραυματίες, ο ένας διασωληνωμένος

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Πρόκειται για έναν 74χρονο κάτοικο από τον Μαύρο Κόλυμπο ο οποίος έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο Βενιζέλειο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα και έχει διασωληνωθεί προληπτικά. Επιπλέον μία γυναίκα με κάταγμα στο χέρι, καθώς και ένας πυροσβέστης, ελαφρά τραυματισμένος με διάστρεμμα και ένας ακόμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι οικισμοί Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη Λασιθίου έχουν εκκενωθεί από το πρωί και οι κάτοικοί τους, ύστερα από μηνύματα του 112, έχουν απομακρυνθεί από τις περιοχές λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Σενάριο για εμπρησμό από αμέλεια

Στην πυροσβεστική εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για εμπρησμό από αμέλεια. Για το λόγο αυτό στο νησί έχει μεταβεί με εντολή του Αρχηγού της Πυροσβεστικής και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.