Ελλάδα

Είδαν τον χάρο με τα μάτια τους στη Βούλα: Άγρια ληστεία σε σπίτι ηλικιωμένων

Είδαν τον χάρο με τα μάτια τους στη Βούλα: Άγρια ληστεία σε σπίτι ηλικιωμένων
Στις 01:30 δύο άτομα που είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με κουκούλες εισέβαλαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε σπίτι στη Βούλα.

Με χρήση σωματικής βίας ακινητοποίησαν το ζευγάρι και έδεσαν με δεματικά τον 86χρονο ιδιοκτήτη τον οποίο χτύπησαν στο κεφάλι ενώ κλείδωσαν την αποθήκη την 73χρονη σύζυγό του.

Οι δράστες ερεύνησαν τους χώρους και εντόπισαν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε άγνωστο χρηματικό ποσό το οποίο αφαίρεσαν ενώ επιχείρησαν να κάνουν το ίδιο με άλλο χρηματοκιβώτιο χωρίς να τα καταφέρουν.

Λίγο αργότερα εξαφανίστηκαν ενώ οι ιδιοκτήτες μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Ασκληπιείο Βούλας.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας επιχειρούν να ταυτοποιήσουν τους δράστες.

{https://www.youtube.com/watch?v=6aqFzyBnqEI}

Σοκαρισμένοι δηλώνουν οι γείτονες έπειτα από τον εφιάλτη που βίωσε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που διαμένει σε μονοκατοικία στην οδό Βασιλέως Παύλου στη Βούλα.

«Ανησυχούμε για την υγεία τους, ήταν χτυπημένοι» λένε μεταξύ άλλων στο Dnews, οι γείτονες του ζευγαριού. Σημειώνεται ότι δύο διαρρήκτες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους μπήκαν στο σπίτι από ανασφάλιστο παράθυρο. Στη συνέχεια τους ακινητοποίησαν με σωματική βία, τους έδεσαν, και τους κλείδωσαν σε αποθήκη του σπιτιού. Οι ληστές ξήλωσαν χρηματοκιβώτιο, ενώ αποπειράθηκαν να πάρουν και άλλο ένα αλλά δεν τα κατάφεραν.

«Ήρθε η αστυνομία. Είναι μελανιασμένοι και δεν ξέρουμε τι πρόκειται να γίνει με την υγεία τους. Έχουμε ταραχτεί πάρα πολύ είναι τόσο υπέροχοι άνθρωποι, είναι τόσο κοντά μας. Έχω συγκλονιστεί μένουμε δίπλα, είμαστε γείτονες. Η φιλη μου μου είπε, πως όταν έφυγαν οι ληστές βγήκε στο παράθυρο και ήταν χτυπημένη. Μετά την πήρε το ασθενοφόρο και η αστυνομία», αναφέρει γειτόνισα του ζευγαριού.

{https://www.youtube.com/watch?v=1WAjezBx8A0}